HomeFeaturedFocus30 de milioane de conturi de Facebook au fost compromise. Cum afli...

30 de milioane de conturi de Facebook au fost compromise. Cum afli daca si al tau a fost?

hacking

Zilele trecute Facebook a anunțat că în luna septembrie compania a detectat un amplu atac în urma căruia s-a spus inițial că aproape 50 de milioane de conturi au fost compromise, pentru ca ulterior numărul să scadă la 30 de milioane. Chiar și așa, impactul este imens, fiind cea mai mare problemă de securitate cu care Facebook s-a confruntat până acum și de asta FBI-ul a început să ancheteze scazul, până acum nu avem detalii despre cine este în spatele atacului.

Știm că drepturile de acces a 30 de milioane de utilizatori au fost furate, permițând atacatorilor să se conecteze și să extragă date personale. Pentru 14 milioane de utilizatori atacatorii au putut fura numele conturilor, detaliile de contact, sexul, starea maritală, religia, orașul de baștină, orașul în care locuiesc, cata nașterii, educația și chiar tipul de dispozitive folosite pentru accesarea Facebook.

Vă dați seama că având la îndemână toate datele de mai sus sunt posibile noi tipuri de atacuri pe carduri, conturile de la ISP etc., majoritatea întrebărilor de protecție având răspunsuri în informațiile furate.

Facebook spune că serviciile Messenger, Messenger Kids, Instagram, WhatsApp, Oculus, Workplace, Pages, plățile, aplicațiile terțe sau campaniile în desfășurare nu au fost afectate.

Totuși, utilizatorii sunt sfătuiți să facă rapid verificări și să își activeze sistemul de conectare în doi pași.

Iar pentru cine vrea să vadă dacă a avut contul compromis, e nevoie să se deschidă pagina cu incidente de securitate de la Facebook (adică asta) și să se consulte secțiunea inferioară.

Dacă arată așa:

fbhack

atunci pot răsufla ușurați: nu au contul compromis. Încă!

Noi vă sfătuim să verificați rapid care e starea contului și dacă încă nu ați activat autentificarea în mai mulți pași, să o faceți pentru a putea evita probleme viitoare.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep