HomeMobileAndroidCinci argumente in favoarea lui LG Q7

Cinci argumente in favoarea lui LG Q7

LG Q7

În tot peisajul Androidelor din zona de mid-range pe care le-am testat în ultima perioadă, LG Q7 s-a distins și a ieșit în evidență prin câteva trăsături. Cea mai vizibilă dintre ele a fost dimensiunea terminalului, care propune un display de 5,5 inchi, cu rezoluție fullHD+, aspect 18:9, înconjurat de margini foarte înguste. LG Q7 pare, prin comparație, un compact. Și asta ar putea să fie pe placul utilizatorilor care sunt nostalgici după vremurile în care diagonala ecranului nu făcea obiectul unei competiții între producătorii de smartphone. Eu consider această particularitate a lui LG Q7 ca fiind un plus al său, pe lângă multe altele, pe care o să le detaliem pe îndelete.

LG Q7

Deocamdată aș vrea să aruncăm o privire de ansamblu asupra lui LG Q7, terminalul de mijloc al familiei Q7 de la LG, pe care producătorul coreean îl ofertează pe piața din România și prin intermediul unui operator, la un preț subvenționat. LG Q7 este disponibil în oferta Orange, la un preț de 149 euro, în combinație cu abonamentul Orange Me 20. Devine astfel o opțiune demnă de luat în calcul pentru orice utilizator care dorește un abonament nou de servicii la acest operator.

LG Q7

Ce ne propune LG Q7 pentru acest preț? Să vedem împreună care este lista cu specificații tehnice complete pentru LG Q7!

  • Ecran: IPS LCD
  • Diagonală: 5,5 inchi
  • Rezoluție: 2160 x 1080 pixeli (aspect 18:9)
  • Densitate: 442 ppi
  • Chipset: MediaTek MT6750S (28 nm)
  • Procesor: octa-core (4 x 1.5 GHz Cortex-A53 + 4 x 1.0 GHz Cortex-A53)
  • GPU: Mali-T860MP2
  • Memorie RAM: 3 GB
  • Memorie internă: 32 GB
  • Slot microSD: da
  • Dual-SIM: nu
  • Cameră foto principală: 13 megapixeli (f/2.2, 1/3″, 1.12µm, PDAF, HDR)
  • Cameră foto secundară: 8 megapixeli (f/1.9, 1/4″, 1.12µm)
  • Sistem de operare: Android 8.1 Oreo
  • Acumulator: 3000 mAh Li-Po
  • Încărcare rapidă: da, Pump Express+
  • Senzor pentru citirea amprentei: da, pe partea din spate
  • Certificări: IP68 (rezistență la apă până la 1,5 m pentru 30 min), MIL-STD-810G
  • Altele: DTS X Surround Sound, active noise cancellation, NFC, USB Type-C 2.0, Stereo Radio FM cu RDS
  • Culori: Aurora Black, Moroccan Blue, Lavender Violet
  • Dimensiuni: 143.8 x 69.3 x 8.4 mm
  • Greutate: 145 g

În momentul în care parcurgem configurația lui LG Q7 și lista cu specificații tehnice complete, remarcăm două direcții în care terminalul a făcut un pas în fața competitorilor: grija pentru integritatea telefonului, prin certificarea IP68 și respectarea standardului MIL-STD-810G, dar și orientarea (care a devenit un fel de politică standard pentru LG) înspre utilizatorul care apreciază și experiențele audio oferite de terminalul său. Avem astfel un mid-range care este proiectat să fie mai rezistent în fața incidentelor neplăcute și care, în același timp, să ofere utilizatorilor o experiență audio superioară. În aceste două chei ar trebui privit LG Q7 în comparația cu competitorii săi, care este posibil să ofere specificații ceva mai bune în același segment de preț.

Construcție și dimensiuni

LG Q7 este construit din două suprafețe de sticlă, unite între ele printr-o ramă metalică. Este o construcție destul de standard în prezent la telefoanele care se lansează. Sticla nu mai este apanajul segmentului premium, high-end, a ajuns acum și în zona de mid-range. LG folosește un material denumit arc-glass pentru partea din spate. Îmbinările sunt atent lucrate și finisajele par a fi de calitate. Telefonul se ține foarte bine în mână și pare destul de ușor. Ce îmi place mult la acest arc-glass este faptul că nu mai pare la fel de alunecos precum sticla utilizată de alți producători.

LG Q7

LG Q7

LG Q7

LG Q7

Oricum, în zona asta de construcție și design, am introdus de această dată și dimensiunile terminalului. Am spus-o deja, LG Q7 se distinge în fața competitorilor direcți și prin faptul că este mai mic, părând un compact prin comparație. În imaginea de mai jos aveți o comparație între LG Q7 (5,5 inchi), Moto G6 Play (5,7 inchi) și Asus Zenfone Max Pro (M1), 6,0 inchi.

LG Q7

Evident, pe LG Q7 îl ajută și marginile foarte înguste ale ecranului, inclusiv în partea de jos, acolo unde, de obicei era mai greu de obținut ceva spectaculos.

LG Q7

Revenind la materialele folosite, este destul de clar că acestea au un grad de rezistență sporit și că îmbinările sunt atent lucrate și testate. Altfel ar fi fost greu de obținut o certificare IP68 și de respectat standardul MIL-STD-810G. LG Q7 poate fi scufundat în apă fără probleme, până la o adâncime de 1,5 metri, pentru cel mult 30 de minute, și este rezistent la praf, schimbări bruște de temperatură, vibrații și anumite șocuri mecanice.

Nu am avut o problemă să testăm certificarea IP68, vedeți în scurtul film de mai jos, în care m-am distrat cu copiii mei, care nu credeau că un telefon poate rezista scufundat în apă, însă nu am îndrăznit și verificăm și partea de rezistență la teste mecanice, fiind totuși vorba despre un sample de test pe care trebuia să îl restituim întreg.

Pentru cei care totuși vor să se simtă mai liniștiți în legătură cu integritatea fizică a terminalului lor, am prezentat câteva variante de huse de protecție pentru LG Q7, pe care le-am cerut și le-am primit prompt de la partenerii noștri de la MobileDirect.

huse de protectie pentru LG Q7

Ecran

Oarecum în legătură cu dimensiunile telefonului vine și ecranul lui LG Q7. Însă el se distinge nu doar prin dimensiunea ceva mai mică decât a competitorilor săi direcți și prin marginile foarte înguste (o caracteristică denumită de LG FullVision Display). Mi-a plăcut foarte mult calitatea ecranului de pe Q7. Se vede că LG este o companie cu tradiție în zona de televizoare și că produce panel-uri chiar și pentru alte firme din industrie.

LG Q7

Calitatea imaginii este peste ceea ce oferă competitorii, culorile sunt vii și totuși naturale, contrastul este foarte bun, chiar și în zone cu lumină puternică. Am spus în momentul în care am testat Nokia 6.1 că ecranul acestui telefon avea un aspect lăptos și culorile păreau șterse. Aceeași senzație o lasă și Asus Zenfone Max Pro (M1).

LG Q7 nu are această problemă și se apropie din acest punct de vedere de ceea ce oferă vârfurile de gamă. E drept, dincolo de calitatea panel-ului, ajută și desitatea destul de mare (442 ppi), dar, cred eu, contează mult faptul că LG are o experiență și o istorie în producția de display-uri. Diferențele sunt vizibile și sunt destui utilizatori care doresc un telefon cu un ecran de calitate. Până la urmă, este o caracteristică cu care ai de-a face de fiecare dată când îți accesezi dispozitivul.

Cameră foto

Camera foto de pe LG Q7 a reprezentat o surpriză plăcută. Recunosc sincer că eram sceptic în legătură cu performanțele unui singur senzor, de 13 megapixeli. Și chiar dacă rezultatele nu se pot compara cu ceea ce se obține de pe un flagship, ele au fost peste așteptări.

Vă supun atenției câteva fotografii. O să vă rog să aveți în vedere că au fost realizate într-o zi destul de întunecată, în care soarele încerca timid să își facă apariția. Și să le priviți prin perspectiva prețului acestui telefon. Mie mi se par destul de reușite și, cel mai important, culorile sunt redate suficient de fidel.

LG Q7

LG Q7

Fotografiile la dimensiuni mai mari le găsiți într-un album pe pagina de Facebook MOBzine Romania.

Nici funcțiile software ale camerei foto de pe LG Q7 nu trebuiesc ignorate. Sunt destul de multe jucării interesante pe acolo.

LG QLens

Dacă am vorbit de camera foto de pe LG Q7, trebuie să amintim și LG Qlens. Este o tehnologie bazată pe AI, care recunoaște automat anumite obiecte din fotografii. De aici, continuarea poate varia în funcție de ceea ce alege utilizatorul să facă mai departe.

O primă funcție, denumită Visual Shopping, este că, odată identificat subiectul fotografiei, acesta să fie căutat în oferta Amazon. Cred că ține de prezența oficială a Amazon în țara respectivă, pentru că eu nu am reușit să ajung la o soluție. Însă pentru un utilizator care face cumpărăturile pe Amazon și are un cont existent, poate fi un instrument foarte util prin care se pot accesa foarte rapid anumite cumpărături. Teoretic, odată identificat obiectul, telefonul se va duce direct în pagina de comandă a produsului de pe Amazon.

A doua funcție a LG QLens este numită Visual Search și folosește Pinterest. Îți place un obiect, ai la dispoziție o modalitate foarte rapidă de a găsi cât mai multe fotografii cu subiecte similare, via Pinterest. Am reușit să o testez și rezultatele, mai mult sau mai puțin exacte, în funcție de subiectul ales, le vedeți în cele două capturi de ecran de mai jos.

A treia funcționalitate, una ceva mai frecventă și prezentă și pe alte terminale, sub formă de aplicație independentă, este un scanner de coduri QR (Scan QR Code). Nu cred că este cazul să mai explic ce face.

Partea frumoasă la QLens este că avem acces rapid la aceste trei instrumente chiar din aplicația de cameră foto de pe LG Q7

Smart Rear Key

Este prima dată când mă joc cu o astfel de funcție (în eventualitatea în care o au și alte terminale, trebuie să mai studiez această problemă). LG Smart Rear Key permite utilizarea senzorului pentru citirea amprentei digitale nu doar pentru securizarea telefonului și deblocarea rapidă, dar și pentru a efectua câteva activități pentru o utilizare cât mai facilă.

LG Q7

Cea mai utilă mi s-a părut funcția Noti Bar Control, care permite accesarea meniului de notificări din partea de sus a ecranului prin scroll în jos cu degetul peste senzorul de amprentă. La fel, cu scroll de jos în sus, meniul de notificări poate fi restrâns. Mi se pare chiar utilă această funcționalitate și chiar m-am învățat destul de repede cu ea.

Quick Capture permite, prin două atingeri succesive rapide cu degetul pe senzorul de amprentă realizarea unei capturi de ecran. În condițiile în care o astfel de operațiune realizată în modul convențional, cu apăsarea simultană a butoanelor Power și Volume Down, nu prea iese cu o singură mână, mai ales că aceste butoane sunt poziționate diferit, de la producător la producător, mi se pare că este o găselniță excelentă din partea coreenilor.

Și, în cele din urmă, dar la fel de importantă, funcția Quick Shutter, care permite declanșarea camerei foto cu o singură atingere scurtă cu degetul pe senzorul de amprentă. Iarăși, o chestie foarte utilă pentru cei care au o mână ocupată, pentru o operațiune care, de cele mai multe ori necesită ambele mâini pentru un control mai bun.

Chiar mi se pare util acest set de funcții denumite Smart Rear Key și cred că reprezintă un diferențiator pentru LG Q7. Sunt operațiuni care pot părea neobișnuite, dar cu care te înveți extrem de repede și îți dai seama că ajută destul de mult. Am mai trăit o senzație similară când am folosit pentru prima data HTC Edge Sense.

În loc de concluzii

Ar mai fi câteva aspecte legate de LG Q7 care îl diferențiază și îți arată că telefonul își merită banii. Mi-a plăcut mult faptul că se simt plusurile pe zona de sunet. Un clip video ascultat pe YouTube cu sunetul la maxim se auzea în alte fel pe Q7, semn că tehnologia DTS:X Surround Sound chiar își face treaba și nu este doar o găselniță de marketing. Nu am cum să vă demonstrez treaba asta, așa că trebuie să mă credeți pe cuvânt.

LG Q7

Da, LG Q7 nu este un terminal care să te impresioneze la prima vedere, sau atunci când rulezi o aplicație de benchmark (unde cred că chipset-ul MediaTek îl trage puțin în spate, la fel ca în zona de gaming, unde nu cred că ar face față prea bine), însă este un terminal care te așteaptă să îl descoperi. Și, pe măsură ce interacționezi cu el, îți dai seama că are destule de arătat. Aș mai fi putut să vorbesc și despre alte aplicații preinstalate (unele, precum Google Assistant, cu acces foarte rapid) sau funcții specifice interfeței software dezvoltate de producătorul coreean peste Android-ul 8.1 Oreo, dar prefer să las și puțin loc pentru cei care vor achiziționa acest terminal. Așa cum spuneam, așteaptă să fie descoperit.

LG Q7

În rest, dincolo de aceste surprize plăcute, este un telefon cinstit, care își face treaba, care răspunde fără probleme cerințelor unui utilizator mediu de Android. Însă pentru a-i cunoaște cu adevărat potențialul, trebuie privit dincolo de această primă impresie. Sper să aveți ocazia să vă convingeți de acest lucru.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep