HomeFeaturedFocusMicrosoft a devenit a doua companie americana ca valoare de piata

Microsoft a devenit a doua companie americana ca valoare de piata

Microsoft

A depășit astfel Amazon, care cu ceva vreme în urmă devenise a doua companie cu o valoare de piață de peste o mie de miliarde de dolari. În acel moment, Amazon intra într-o zonă cu o companie foarte selectă, reprezentată de Apple. Însă de atunci, Apple și-a consolidat valoarea acțiunii, în timp ce în cazul Amazon, lucrurile nu au mai stat așa de bine. Acțiunile companiei au scăzut în medie cu aproximativ 20% de la acel moment până în prezent.

Astfel că acum valoarea de piață a Amazon este undeva la 805 milioane de dolari (măsurate la valoarea cu care s-a închis vineri bursa americană). În aceeași zi, valoarea de piață a Microsoft a urcat până la 823 miliarde de dolari, astfel că între cele două companii a avut loc o rocadă. Astfel, Microsoft este a doua companie americană ca valoare de piață, după Apple.

Acest lucru ne confirmă două lucruri destul de importante. În primul rând, valoarea de piață a unei companii este o chestie destul de volatilă, lucrurile nu sunt deloc stabile și există mereu suișuri și coborâșuri. Cred că mult mai importantă este stabilitatea unei companii, mai ales la acest nivel. Asta nu înseamnă că Amazon a intrat pe o pantă descendentă și că perspectivele sunt destul de sumbre pentru companie. Nu este deloc așa și chiar cred că Jeff Bezos va reuși să ridice din nou compania.

Poate mai important, acest lucru ne arată că Microsoft se mișcă destul de bine și are încă un cuvânt destul de greu de spus în IT, la nivel global. Cei care s-au grăbit să îngroape compania din Redmond, mai au mult de așteptat. Din mai și până în prezent, prețul mediu al unei acțiuni Microsoft a crescut cu 13 procente.

via Yahoo

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep