HomeEvenimenteCoderDojo Tech Academy porneste si la Brasov din 27 octombrie

CoderDojo Tech Academy porneste si la Brasov din 27 octombrie

CoderDojo
CoderDojo Academy pornește și la Brașov din 27 octombrie.

Îmi face plăcere să vă anunț că pe 27 octombrie va porni și la Brașov CoderDojo Tech Academy, cu o primă sesiune ce va avea loc la Colegiul Național “Dr. Ioan Meșotă” Brașov, începând cu ora 09:00.

CoderDojo Tech Academy este un proiect de educație digitală organizat de CoderDojo București și Şcoala de Valori, în parteneriat cu Microsoft, în cadrul programului “Alt Viitor”. Își propune să unească pasionații de IT care vor să transmită mai departe ceva din pasiunea lor, ajutând tinerii să descopere tehnologia.

CoderDojo
Poți deveni student sau mentor în cadrul CoderDojo Brașov.

CoderDojo are două componente:

– pe de o parte sunt tinerii care pot veni grauit să învețe programare

– de cealaltă parte sunt mentorii (cam 12000 sunt în program la nivel internațional) care pot ajuta la înființarea unui clob local care să permită desfășurarea sesiunilor.

”Dojo-uri au nevoie de voluntari şi mentori generali pentru sesiuni. Chiar şi mentorii nu trebuie să aibă abilităţi tehnice, deoarece acestia ajută tinerii în principal, încurajându-i să descopere propria lor cale de urmat.”

Pe 27 octombrie CoderDojo Tech Academy pornește oficial și la Brașov și organizatorii vă invită să descoperiți comunitatea internațională CoderDojo, cum sunt organizate atelierele gratuite de programare și cum puteți participa la creșterea unei generație de tineri antrenați pentru viitorul digital.

În plus, vor fi oferite mai multe detalii despre proiectul CoderDojo Tech Academy – Brașov, prin care organizatorii ăși propun să-i apropie pe copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani de domeniul IT, prin sesiuni interactive de programare.

Pentru participare e nevoie să vă rezervați un loc gratuit la eveniment accesând acest link.

 

Iar dacă vi se pare atractivă ideea de a deveni partener în proiectul CoderDojo Tech Academy – Brașov, aveți două opțiuni: puteți pune la dispoziție spațiul pentru desfășurarea atelierelor Dojo pentru copiii care vor să învețe programare sau puteți deveni mentor, pentru a inspira noua generație și a-i transmite din cunoștințele tale.

Informații mai multe pot fi obținute pe adresa de email academia@coderdojo.ro sau direct pe site-ul coderdojo.

Sper ca programul să pornească cu dreptul și să existe număr mare de participanți atât ca studenți cât și ca parteneri/mentori.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep