HomeFeaturedFocusHuawei Mate 20 X, smartphone dedicat gamerilor

Huawei Mate 20 X, smartphone dedicat gamerilor

Huawei Mate 20 X

Pe lângă eroii principali ai serii, Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro, producătorul chinez a confirmat și seria de leak-uri (unele chiar oficiale) și a întregit lineup-ul cu un terminal dedicat celor care petrec foarte mult timp jucându-se pe telefon. Și-a făcut astfel apariția Huawei Mate 20 X, un telefon care intră pe o nișă ce începe să fie tot mai aglomerată și pe care concurența nu se lasă așteptată. În plus, printr-un mic artificiu al celor de la Huawei, care oferă și un stylus denumit M-Pen (care se achiziționează separat), Mate 20 X poate fi considerat și concurentul seriei Note de la Samsung. Sincer, chiar cred că este o strategie inspirată a producătorului chinez și că vom asista în 2-3 ani la un duel direct între cei doi producători de smartphone pentru poziția de lider de piață. Huawei merge pe drumul cel bun și are șanse mari să ajungă numărul unu.

Huawei Mate 20 X

Revenind la Huawei Mate 20 X, este un adevărat phablet cu un display OLED de 7,2 inchi (rezoluție 2244 x 1080 pixeli, aspect 19:9), cu margini extrem de înguste și cu un notch foarte mic, de tip picătură, în partea de sus a ecranului. Puterea de calcul este asigurată de noul Kirin 980 cu GPU Mali –G76, ajutat de o memorie RAM de 6 GB și de o capacitate internă de stocare de 128 GB. Procesorul dispune și de o soluție specială de răcire (Huawei Supercool), de o tehnologie Huawei GPU Turbo 2.0 pentru o cursivitate crescută, dar și de două difuzoare Dolby Atmos, astfel încât experiența de gaming este una specială. Un acumulator cu o capacitate de 5000 mAh și suport pentru încărcare rapidă are grijă ca această experiență să dureze cât mai mult.

Surpriza plăcută din punctul meu de vedere este sistemul foto cu trei senzori, pe care Huawei Mate 20 X îl împrumută de la modelul Mate 20 Pro. Așadar avem varianta de top de sistem foto (un senzor princilap de 40 megapixeli, Quad Bayer, unul ultra-wide de 20 de megapixeli și unul telephoto de 8 megapixeli), într-un telefon mai mare și totuși mai ieftin.

Huawei Mate 20 X

Camera foto frontală de 24 megapixeli, senzorul pentru citirea amprentei digitale plasat pe spate și un Android 9.0 Pie, dar și certificarea IP53, sunt detaliile care mai merită evidențiate. Plus prețul de aproximativ 900 euro și o disponibilitate începând cu 26 octombrie.

Eu zic că arată bine și sună foarte promițător. Mai cred însă că cel puțin pe acest segment al gamingului, lucrurile se vor precipita puțin odată cu apariția lui Asus Rog Phone și nu va fi foarte ușor pentru Huawei. Dar timpul le va lămuri pe toate și această luptă va fi interesantă de urmărit.

via Huawei

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep