HomeFeaturedFocusProfiturile Samsung cresc, dar nu datorita vanzarilor de smartphone

Profiturile Samsung cresc, dar nu datorita vanzarilor de smartphone

Samsung

Se apropie perioada în care marile companii își vor publica rezultatele financiare pentru cel de-al treilea trimestru al anului 2018 și deja există indicii care ne arată cum au evoluat marii jucători din piața de smartphone. Samsung se pare că va avea un Q3 extrem de prolific și va înregistra o creștere a profitului cu 18% față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile unor venituri cu 3,7% mai mari. Mai că s-ar putea spune că Samsung începe să învețe de la Apple cum să maximizeze profitul.

Însă toată această creștere nu se datorează diviziei de smartphone, care chiar a înregistrat al treilea trimestru consecutiv de scădere a profiturilor. Scădere pe care oficialii Samsung exită să o pună pe seama competitivității tot mai mari a producătorilor chinezi și o justifică prin saturarea pieței globale de smartphone. Discuția este complexă, însă un lucru este destul de clar. Samsung nu poate ține pasul cu ofertele producătorilor chinezi dacă nu umblă puțin la politica de prețuri.

Revenind la creșterea Samsung, aceasta se datorează diviziilor de componente, în special cea de chip-uri, acolo unde compania coreeană este furnizor pentru mulți mari producători (și concurenți). Nici divizia de display-uri nu a dus-o rău deloc, însă aici concurența este în creștere.

În ceea ce privește divizia de smartphone, oficialii companiei au încercat să vadă partea plină a paharului, în ciuda scăderii. Se pare că proaspăt lansatul Samsung Galaxy Note9 a adus un suflu proaspăt vânzărilor și se simte o revigorare. Probabil că la începutul anului viitor vom vedea și cât de solidă a fost.

via Reuters

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep