HomeFeaturedFocusDaca un american isi poate lua un iPhone Xr dupa 4.7 zile...

Daca un american isi poate lua un iPhone Xr dupa 4.7 zile de munca, cat ar trebui sa munceasca un roman?

iphonexr

Cât credeți că trebuie să muncească în medie un român ca să își poată permite cel mai ieftin model de iPhone?

Din când în când mă mai uit pe diverse statistici legate de nivelul de trai de prin lume și pe nivelul de salarizare, ca să îmi dau seama cam pe unde ne aflăm noi. Recent am dat peste o statistică făcută de BankMyCell în care se analizează cât ar trebui să muncească oamenii din diverse țări ca să își poată cumpăra noul iPhone Xr. Și lucrurile stau chiar haios.

În medie, un cubanez ar trebui să muncească cinci zile pe săptămână, timp de doi ani, ca să își poată permite cel mai ieftin model de iPhone (adică Xr-ul de 64 GB) ce în SUA este poziționat la 749 USD + taxe iar la noi începe de la 899 EUR. Americanul mediu ar lucra numai 4.7 zile și ar putea câștiga banii necesari pentru achiziționarea unui iPhone Xr.

Datele publicate de BankMyCell se bazează pe analiza venitului mediu al oamenilor din 61 de orașe din lume, după ce aceștia și-au plătit taxele. Care credeți că ar fi discrepanța dintre cei ce câștigă cel mai bine și codași?

Răspunsul este evident: una foarte mare. Haideți să privim tabelul de mai jos:

615974-bankmycell-global-working-days-to-buy-2018-iphones

Cel mai bine stau locuitorii din Bermuda care trebuie să muncească doar 3.8 zile ca să strângă suma necesară cumpărării unui iPhone Xr. Urmează elvețienii cu 4.2 zile și americanii cu 4.7 zile.

Un Român, probabil din București, Cluj sau Timișoara trebuie să muncească 31.8 zile, mai mult decât vecinii noștri unguri sau bulgari. Cei mai cei sunt cubanezii care au nevoie de 456.8 zile, pentru că salariul mediu este de 36USD pe lună. Dar după cum spunea Tim Cook, Apple s-a gândit să aducă și un iPhone ieftin, pe care să și-l permită toată lumea.

Ca de obicei, chiar dacă suntem cam ultimii din Europa, măcar nu suntem ultimii din listă. Și cu toate astea vezi ”aifoane” la tot pasul, că de, e trendy și ne permitem.

Nu credeți?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep