HomeFeaturedFocusSuita de utilitare Sysinternals a Microsoft va fi oferita si pentru Linux

Suita de utilitare Sysinternals a Microsoft va fi oferita si pentru Linux

sysinternals

Populara suită de utilitare pentru Windows, Sysinternals (știți probabil Process Explorer, File Explorer, ProcDump etc.), va fi portată de către Microsoft și pe Linux, conform declarațiilor unuia dintre developerii care lucrează la asta. Până acum ProcDump este deja disponibil pe Github.

 


Ulterior, Mario Hewardt, Principal Program Manager for Azure Diagnostics at Microsoft, a confirmat faptul că Microsoft lucrează să aducă și celelalte utilitare din pachetul Sysinternals pe Linux. Ideea nu este rea, nu îmi dau seama însă cum ar putea ajuta colecția Sysinternals pe Linux în condițiile în care tot pachetul a fost conceput acum mai bine de 20 de ani, pentru sistemul de operare Windows.

Pentru cine nu știe încă, în colecția Sysinternals se găsesc o grămadă de instrumente de analiză a sistemului de operare, a performanței procesorului și a memoriei, pentru extragerea de date, log-uri, pachete de date transferate prin rețea etc. Reprezintă de fapt baza colecției de aplicații pe care se bazează orice sysadmin și nu numai. Probabil că din acest motiv cineva din Microsoft a decis că ar fi o idee bună să porteze pachetele și pe Linux.

Nu zic că e o idee rea, aștept însă să vâd cum vor funcționa. Voi ce părere aveți de treaba asta?

via zdnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep