Samsung Galaxy X
Samsung a prezentat modelul Galaxy X cu ecran pliabil.

Tot aseară și tot în cadrul Samsung Developers Conference am putut vedea pentru prima dată în acțiune conceptul de smartphone pliabil al Samsung, Galaxy X. Nu avem încă numele final al aparatului, dar am putut vedea cum arată (așa, cam în ceață) și cum arată interfața ce se schimbă automat din format tabletă în format de telefon.

Infinity Flex Display este tipul de display folosit pentru acest concept de smartphone. Avem un display mare, poziționat pe interior, care se împăturește când telefonul este închis plus un display secundar, necesar pentru folosirea aparatului în mod smartphone. Experiența de lucru este una mixtă: când display-ul este împăturit e activ îl avem pe cel de-al doilea, similar cu ce există acum pe smartphone-uri. Când va fi deschis, avem o experiență de tip tabletă.

Samsung a evitat să ofere prea multe detalii despre acest concept, probabil pentru că și concurența lucrează la așa ceva. Mai știm că display-ul, atunci când este deschis are o diagonală de 7.3 inci, suficientă pentru o tabletă. Încă nu e clar dacă va avea suport pentru S Pen-ul de pe Note9 sau ceva similar.

Pe baza leak-urilor de până acum bănuim că Galaxy X va folosi platforma Snapdragon 845 cu 4/6 GB RAM și probabil 256 GB pentru stocare (deja discutăm de o configurație similară ca unei tablete de top).

Problema majoră va fi legată de baterie: cum ultimele flagship-uri nu sunt chiar cele mai eficiente din acest punct de vedere, cred că Samsung o să aibă mari probleme în a găsi o combinație optimă de dimensiune, greutate și capacitate a bateriei pentru Galaxy X.

Cam asta a spus aseară Samsung de pe Galaxy X:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here