HomeFeaturedFocusCydia Store pierde opțiunea de cumparare de aplicatii, primul pas spre închiderea...

Cydia Store pierde opțiunea de cumparare de aplicatii, primul pas spre închiderea magazinului

Sistemul de plată din magazinul Cydia a fost dezactivat.

După ce ani de-a rândul magazinul de aplicații Cydia a concurat aproape de App Store, oferind entuziaștilor un loc de unde puteau să cumpere și să instaleze aplicații interesante (prin care puteau personaliza extrem de mult aspectul iOS) pe iPhone și iPad, a venit momentul în care popularitatea sa a scăzut odată cu succesul Apple în a bloca deblocarea (jailbreak-ul) aparatelor. Pentru ca astăzi să aflăm de la Saurik faptul că din cauza unui bug ce a expus datele utilizatorilor și că în realitate nivelul tranzacțiilor era foarte mic, a decis să dezactiveze posibilitatea de a cumpăra aplicații în Cydia.

”Realitatea este că vroiam de mult să opresc Cydis Store la finalul acestui an și după ce am aflat de problemă m-am gândit să grăbesc procesul; serviciul mă costa bine și nu mai am pasiunea necesară să îl mențin funcțional” a declarat Saurik.

Asta nu înseamnă că tot Cydia va fi închis, faptul că sunt dezactivate opțiunile de cumpărare s-ar putea să fie o veste bună pentru entuziaștii ce încă îl folosesc, creatorii de aplicații având opțiunea să dea gratuit aplicațiile ce până acum erau pe bani. Puțin probabil că vor face asta, dar e o posibilitate. Pe de altă parte mai există și alte magazine unde aplicațiile terțe pot fi încă cumpărate de către cei ce au aparate deblocate.

Mai multe detalii despre decizia lui Saurik pot fi găsite aici.

Întrebarea este: vă afectează în vreun fel? Mai folosiți Cydia și jailbreak pe iOS?

via 95o5Mac

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep