Calendarul lansarilor Android 9 Pie pentru Galaxy Note 9 si seria S8

2
După ce la începutul săptămânii utilizatorii de Samsung Galaxy S9 și S9+ au primit Android 9 Pie cu interfața One UI, Samsung ne spune când va ajunge update-ul și pe celelalte modele.

Utilizatorii de Galaxy S9 și S9+ au avut o supriză plăcută la începutul săptămânii primind Android 9 Pie mult mai repede decât era estimat (Samsung spusese inițial că abia în ianuarie 2019 va ajunge acest update pe piață). Până acum update-ul este confirmat în mai multe țări din Europa, cu Marea Britanie, Germania, Olanda, Slovacia, Elveția, Ungaira și Italia pe listă, dar nimic despre România.

Știți deja că Android 9 Pie vine și cu o nouă interfață Samsung One UI pe lângă schimbprile introduse de Google ce se referă la optimizarea consumului de baterie, opțiuni avansate de monitorizare etc.

Și pentru că lumea s-a entuziasmat că și celelalte flagship-uri Samsung ar putea beneficia și ele de Android 9 Pie, mai repede decât se spera, Samsung a făcut public calendarul de lansări și în mod ciudat, modelele S9 și S9+ apar tot pe luna februarie.

  • Galaxy S9 and S9+ (Ianuarie 2019)
  • Galaxy Note9 (Februarie 2019)
  • Galaxy S8, S8+ and Note 8 (Martie 2019)
  • Galaxy A8 2018, A8+ 2018, A7 2018, A9 2018, Tab S4 10.5 (Aprilie 2019)
  • Galaxy J4, J4+, J6, J6+, A8 Star (Mai 2019)
  • Galaxy J7 2017 (Iulie 2019)
  • Galaxy J7 Duo (August 2019)
  • Galaxy Xcover4, J3 2017, Tab S3 9.7 (Septembrie 2019)
  • Galaxy Tab A 2017, Tab Active2, Tab A 10.5 (Octombrie 2019)

După cum vedeți programul se întinde pe un an și e aproape hilar cum anumite modele vor beneficia de Android 9 Pie în momentul în care următoarea versiune de Android e deja lansată de Google – asta ca să înțelegeți de ce e mai bine să vă orientați către un flagship dacă vreți să aveți parte de update-uri de securitate și/sau Android.

Vorbind de flaghsip-uri, Note 9 și S8/S8+ mai au de așteptat încă destul până când Samsung se va îndura să lanseze Android 9 Pie. E bine că totuși vine și nu va trebui să apelați la opțiunile de deblocare (și pierdere a garanției) pentru a putea beneficia de Android 9 Pie mai repede. E drept, un ROM custom cu Android 9 Pie s-ar putea să fie o opțiune mult mai bună din punct de vedere al performanței și al securității și asta balansează riscul pierderii garanției în cazul în care vă decideți că vreți să faceți mișcarea (detalii aveți aici).

Și din păcate nicio informație despre Samsung Galaxy S7, ceea ce înseamnă că singura soluție de upgrade rămâne deblocarea și efortul entuziaștilor de pe XDA. Încă o dată iese în evidență dezavantajul folosirii Android în locul iOS: pe Android ești norocos dacă ai două update-uri majore, pe iOS poți ajunge liniștit și la 4!

Acestea fiind zise, dacă nu mai aveți răbdare și vreți să vă ocupați cumva timpul, atunci mergeți din când în când în Settings și apoi “Software Update” ca să verificați disponibilitatea update-ului “Download updates manually” – poate, poate vine mai repede:).

Și nu uitați să parcurgeți lista Samsung în care sunt detaliate elementele de noutate legate de notificări, Samsung DeX, Always On Display, asistentul Bixby, camera etc.

via Samsung

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here