HomeMobileAndroidMai mult de 50 de probleme de securitate sunt remediate de Google...

Mai mult de 50 de probleme de securitate sunt remediate de Google in setul de patch-uri Android de decembrie

myce_android_logo

Setul de patch-uri Android pentru luna decembrie aduce remedii a peste 50 de vulnerabilități ale sistemului de operare, destul de multe dintre ele putând fi folosite pentru a obține accesul cu cont de root pe aparatele ce folosesc Android. Cea mai importantă problemă este legată de Media framework, un fișier multimedia special creat poate să fie folosit pentru a obține accesul remote pe aparate.

În setul de patch-uri de decembrie sunt reparate patru probleme catalogate drept critice llegate de Media framework și trei catalogate ca fiind high. Mai vorbim de două vulnerabilități high risk și 8 probleme (2 critice și 6 high) în System. Acestea fac parte din 2018-12-01 security patch level.

A doua parte din December 2018 update, the 2018-12-05 security patch level, repară 36 de vulnerabilități cu 7 high afectând componente de sistem ale HTC, Kernel și Qualcomm, în timp ce restul de 29 (5 Critical și 24 High severity) sunt reparate în componentele Qualcomm closed-source. Totodată un patch separat a fost realizat pentru aparatele Pixel/Nexus devices, ce mai repară o problemă clasificată drept moderate tot în niște componente Qualcomm.

Alături de cele mai sus setul de patch-uri Android de decembrie mai repară și alte probleme care nu sunt legate de securitate, în special pentru perfomanță legată de pattern unlock, memorie, camera și audio.

Din câte văd setul de patch-uri Android pentru decembrie este unul dintre cele mai mari lansate de Google în ultima perioadă și asta mă face foarte curios să știu când HTC, Samsung sau Huawei vor binevoi să trimită aceste remedii pe aparatele lor – mi-ar plăcea să văd că se întâmplă asta până la finalul lunii, dar nu sunt deloc sigur de asta.

În altă ordine de idei, având în vedere multele probleme legate de partea Media pe Android vă recomand să aveți grijă ce tipuri de materiale consumați și mai ales din ce surse dacă nu vreți să vă treziți cu telefoanele infectate.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep