HomeFeaturedFocusSa mai si radem: nestiinta, greseli de ortografie sau pur si simplu...

Sa mai si radem: nestiinta, greseli de ortografie sau pur si simplu asta e nivelul societatii in care traim?

eMag premiile anului 2018: ca sa ne dam seama care e nivelul de informare din tara asta.

Continuăm lista de TOP-uri din 2018 cu unul realizat de eMag în urma informațiilor căutate de utilizatori în site și rezultatele sunt deloc suprinzătoare, reflectând fidel nivelul de informare al utilizatorului mediu.

Pe principiul că scriem precum auzim, mergem cu zaluzele, haloin, cias, senvici, bluthod, vrigider, giuistic și să nu uităm zmartuaci. Sper că știți cu toții la ce se referă, nu?

La fel de savuroasă este și lista dorințelor utilizatorilor de eMag.

Tehnologia pătrunde și în viața satului și asta ar trebui să le dea de gândit șefilor eMag pentru că e o oportunitate foarte bună ce merită exploatată.

Mai departe să vedem cum arată greșelile (să le zicem greșeli de scriere, sau typo cum se folosește între specialiaști):

Problema cu abordarea de mai sus este că typo apare atunci când apeși o tastă alăturată în locul celei dorite sau sari peste vreuna. În cazul dicicletă e evident că nu vorbim de typo (d e departe de b pe tastatură) la fel și spart watch (că de la m la p e un întreg rând).

Îmi place dozator bere la halaba :).

Și căutările specifice sunt haioase pentru context și utilitate:

Pocirea numelor brandurilor ne arată că niciodată reclama nu e suficientă:

Nu vreți un tricou armani kalvin klain sau unul guggi?

Iar pentru partea de documentare, zona de interes a românilor e acolo unde trebuie să fie. Corelăm asta cu căutările de pe Google și top-ul YouTube și avem o imagine clară a societății în care trăim …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. eMAG a făcut o măgărie tipic românească indexând și re-targetând orice căutare de pe Google. Mai țineți minte când la căutări după sclavi se afișa o reclamă la eMAG sugerând faptul că pe eMAG se găsesc cei mai ieftin sclavi? Și alte asemenea porcărioare… acum nu știu câte din căutările de mai sus sau făcut pe eMAG sau au ajuns pe eMAG prin intermediul lui Google.

    În altă ordine de idei cât timp mai mult de 70% din trafic e mobil… sunt șanse mari că la o căutare vocală Google să fi pocit transcrierea… mie mi s-a întâmplat.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep