HomeFeaturedFocusPana la urma se pare ca vanzarile de iPhone din 2018 au...

Pana la urma se pare ca vanzarile de iPhone din 2018 au fost sub asteptari

Apple a revizuit în minus prognoza de vânzări pe 2019, cu aproape 9 miliarde USD mai puțin.

Umblă vorba că Apple e nemulțumită de nivelul vânzărilor de iPhone din 2018 și din cauza asta Tim Cook a anunțat o ședință extraordinară astăzi, în care să discute prognoza pe Q1. Vorbim despre o scrisoare a lui Tim Cook către investitori în care e modificată prognoza de vânzări pentru 2019, în minus cu aproape 9 miliarde USD.


Motivele revizuirii par să fie legate de mai mulți factori, cel mai important fiid războiul economic China-SUA, apoi problemele de licențiere din Germania, rata de schimb și nu în ultimul rând faptul că odată cu dezvăluirea faptului că Apple forța upgrade-urile încetinind dinadins modelele mai vechi cu baterii ce prezentau urmă de uzură, utilizatorii au ales să schimbe bateria (mult mai ieftin, mai ales că au existat promoții semnificative din partea Apple, de la 79 USD la doar 29 USD) în loc să schimbe aparatul așa cum făceau până acum.

Ca urmare Apple a trebuit să revizuiască de câteva ori, în minus, comenzile de iPhone din ultimele luni și a fost nevoită să schimbe și prognoza.

Era de așteptat ca așa ceva să se întâmple, mai ales că deja exista un trend de schimbare a aparatelor la doi ani, iar numărul de fani veniți în platformă nu mai era la fel de mare.

Poate că ala Apple va fi forțată să caute din nou inovația și să vină cu ceva care să genereze din nou vânzările cu care s-a obișnuit.

via PN

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep