HomeFeaturedFocusSistemele Mac au implinit 35 de ani iar daca sunteti curiosi puteti...

Sistemele Mac au implinit 35 de ani iar daca sunteti curiosi puteti testa in browser cum arata primul sistem de operare

Cine e interesat se poate juca (in browser) cu prima versiune a sistemului de operare Mac.

Ieri s-au împlinit 35 de ani de la lansarea primului sistem Mac al Apple și dacă sunteți curioși cum arăta vă recomand să deschideți pagina de aici și să vă jucați cu sistemul de operare direct în browser. Sau dacă vreți mai multe detalii puteți să vedeți un articol de arhivă realizat de PCMag, publicat pe 23 iulie 1985, în care apare una dintre primele comparații Mac vs PC.

La vremea respectivă experiența Mac era complet diferită față de ceea ce cunoașteți azi (același lucru e valabil și pentru MS-DOS/Windows sau Linux). Pentru că erau rare (să nu zic aproape inexistente) monitoarele color, interfața Mac era alb negru, însă apăruse mausul și exista o interfață grafică. Facceți-vă curaj și deschideți în browser emulatorul Mac de aici ca să vedeți exact ce și cum, inclusiv să lansați câteva jocuri precum Dark Castle, Prince of Persia sau chiar prima versiune de Word făcută de Microsoft.

Sau urmăriți materialul video de mai jos:

Și dacă vi se pare antic, gândiți-vă că de fapt viteza era mult mai mică și probabil erorile apăreau mult mai des. Oricum, ideea e să vedeți ce exista atunci și câte chestii s-au întâmplat în 35 de ani.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep