HomeMobileAndroidCat tine bateria lui Samsung Galaxy S10 Plus?

Cat tine bateria lui Samsung Galaxy S10 Plus?

GalaxyS10Autonomie

Una dintre cele mai dese întrebări pe care le-am primit în ultima săptămână este ”Cat tine bateria lui Samsung Galaxy S10 Plus?” sau ”Care este autonomia lui Samsung Galaxy S10+?”. E normal să se întâmple asta pentru că în ultima vreme producătorii de smartphone-uri în goana lor după display-uri mai bune, camere mai puternice și performanță mai bună, au cam lăsat autonomia deoparte.

Cred că după o săptămână de folosire a lui Samsung Galaxy S10+ (primit prin programul Orange Smartphone Tester și disponibil pe site-ul Orange) sunt în situația să dau un răspuns: suficient.

Configurația hardware

Când discutăm despre autonomia lui Samsung Galaxy S10 Plus trebuie să avem în vedere câteva aspecte importante și mă refer aici la capacitatea bateriei, platforma, rezoluția și mărimea display-ului și nu în ultimul rând optimizarea software Samsung și cea oferită de Google pe Android 9 Pie.

Galaxy S10+ este aparatul din seria S10 care vine cu cea mai mare baterie – una de 4100 mAh, Li-Ion, tocmai bună pentru a motoriza acest super flagship. În același timp vine și cu cel mai mare display – 6,4 inci în diagonală și o rezoluție de 1440 x 3040 pixeli, aspect 19:9 cu o densitate de 522 ppi, alături de noua platformă Exynos 9820 Octa (Octa-core – 2×2.73 GHz Mongoose M4 & 2×2.31 GHz Cortex-A75 & 4×1.95 GHz Cortex-A55), specificații impunătoare pentru un flagship modern.

Spre surpriza mea (plăcută!), am văzut că pentru prima dată în ultima vreme mesajele de marketing legate de optimizarea platformei hardware și software pot genera o autonomie mai bună, asta ca să zic pompos că Samsung Galaxy S10+ poate rezista o zi la o folosire intensă.

Autonomie de aproape o zi

Uitați cum arată graficul de utilizare într-o zi normală, unde l-am butonat mult pe email, Twitter, Facebook, Instagram și mai ales redarea de muzică pe Bluetooth, via TuneIn. Fain, nu?

Screenshot_20190311-210830_Settings

Pentru a avea o ideea mai clară legată de autonomie, am rulat și testul PC Mark Work 2, o dată fără opțiunea de optimizare a consumului (Adaptive Power Saving) și a doua oară cu opțiunea activată. Rezultatele arată așa:

Screenshot_20190310-085149_PCMarkScreenshot_20190308-190038_PCMark

Diferența este aproape inexistentă între cele două teste, un plus de 8 minute este nesemnificativ la o autonomie de 16 ore și 16 minute pentru o folosire intensă de la 100% la 0%.

Trebuie să adaug că datele din testul de mai sus au fost obținute folosind rezoluția maximă a telefonului – adică 3040 x 1440 pixeli și luminozitatea dată la minim.

În realitate, în utilizarea normală de zi cu zi, folosesc luminozitatea setată pe modul auto și cele două opțiuni Blue light și Night mode active, precum și modul Optimized, cu Adaptive power saving activ din Settings/Device care/Battery/Power mode.

Screenshot_20190311-210950_Device care

Cel mai probabil că dacă veți dori să folosiți un mod de conservare mai agresivă a bateriei, veți putea obține o autonomie și mai bună – ar fi însă păcat să renunțați la rezoluția maximă pe Samsung Galaxy S10+ pentru că ați pierde exact unul dintre atu-urile lui.

Încărcare rapidă

Iar dacă veți fi cumva în situația de a rămâne fără baterie atunci nu aveți de ce să vă faceți probleme: Samsung Galaxy S10+ are Fast Charging și Wireless Fast Charging 2, cu un încărcător compatibil putând să fie încărcat cu 50% din baterie în doar 30 de minute, iar o încărcare completă de la 17% la 100% realizând-se sub 90 de minute, după cum se poate observa în imaginea de mai jos.

Screenshot_20190310-215138_Rootless Pixel Launcher

Nu în ultimul rând, tot legat de autonomie, să nu uităm că Samsung Galaxy S10+ poate să fie transformat într-o baterie externă, având funcție de încărcare wireless Qi pentru gadget-uri compatibile. Adică la nevoie se poate folosi să încărcăm smartphone-urile prietenilor care nu sunt la fel de norocoși în privința autonomiei.

Și ar mai fi ceva: cred că la fel ca în cazul Huawei Mate 20 Pro sau Huawei P20 Pro, Samsung Galaxy S10+ va învăța stilul de folosire și grație algoritmilor de optimizare din Android 9 Pie și cei Samsung, în timp, va putea crește autonomia!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep