HomeMobileAndroidCuriosi cum evolueaza performanta unui Google Pixel in patru versiuni consecutive de...

Curiosi cum evolueaza performanta unui Google Pixel in patru versiuni consecutive de Android? Uitati …

Un smartphone Google Pixel testat în patru versiuni Android: Nougat vs Oreo vs Pie vs Android Q.

Discuțiile pe marginea subiectului ”degradarea performanței în urma upgrade-ului sistemului de operare” pe smartphone sunt în toi, nu doar după scandalul battery gate al Apple ci și din prisma Android. Sau mai bine zis, mai cu seamă din prisma Android, unde versiune de versiune utilizatorii văd cum smartphone-urile lor pierd viteză și autonomie doar prin simplul upgrade.

Acum avem și un material video care vine să ne arate cum stă treaba cu un Google Pixel, trecut prin patru versiuni de Android: Android Nougat vs Oreo vs Pie vs Android Q.

Testul Speed Test G, rulat pe Android Nougat, Oreo, Pie și Q ne arată că diferențele sunt aproape inexistente și că în ciuda upgrade-urilor, Google Pixel se mișcă relativ la fel. Din experiență îmi e cam greu să cred treaba asta – poate că la nivel de benchmark-uri nu există diferențe sesizabile, la utilizare sigur sunt. Google Pixel a fost lansat în 2016, fiind unul dintre puținele smartphone-uri Android care au norocul să primească upgrade-ul la patru versiuni Android, majoritatea flagship-urilor (Adică modele ce costă acum peste 1000 EUR la lansare) abia primesc două upgrade-uri majore după care sunt date uitării.

Vizavi de testul de mai sus pot să fie generate mai multe puncte de discuție, unul dintre ele fiind legat de faptul că Android Q e încă în stadiul beta, plus că un singur test nu este relevant pentru a trage o concluzie clară.

Dincolo de asta, ideea că același smartphone rămâne cu aceiași performanță și pe cele mai noi versiuni de Android e chiar faină. Păcat că producătorii de smartphone-uri Android ignoră necesitățile de suport, lăsând utilizatorii cu buza umflată.

De partea cealaltă, Apple oferă liniștit cel puțin patru upgrade-uri pe toate modelele de iPhone, asta așa, pentru comparație …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep