HomeFeaturedFocusExcel pe Android primeste optiunea de creare de tabele prin transformarea automata...

Excel pe Android primeste optiunea de creare de tabele prin transformarea automata a datelor dintr-o fotografie

Pictoexcel

Utilizatorii de Excel de Android primesc zilele acestea o funcție foarte mișto: vor putea crea rapid tabele Excel prin simpla fotografiere a unora deja existente și transformarea lor în date reale prin proces OCR. Funcționalitatea se numește ”Insert Data from Picture” și după cum îi spune și numele va facilita crearea rapidă de tabele Excel prin folosirea camerei de pe smartphone și fotografierea unor tabele. ”Insert Data from Picture” este construită pe o nouă funcție de recunoaștere a imaginilor dezvoltată de Microsoft în cloud.

Despre această funcționalitate Microsoft a vorbit deja la conferința Ignite din toamna anului trecut, abia acum a adus-o pe Android pentru utilizatorii de Office 365.

Cam despre asta este vorba:

Tot anul trecut Microsoft a anunțat că va introduce și noi tipuri de date în Excel și primele candidate vor fi geography și stocks – datele geografice și datele despre valoarea acțiunilor. Datele de tip geography vor avea format de state, țări, coduri poștale și orae, iar stocks va veni cu symboluri, numele fondurilor, numele companiilor și vor putea afișa în timp real cotele de la bursă. Acest tip de date smart reprezintă doar începutul pentru că Microsoft dorește să le extindă în viitorul apropiat.

Apropo de viitor, facilitatea ”Insert Data from Picture” nu este încă prezentă în aplicația Excel de pe iOS, va veni în perioada următoare.

Tot cu cel mai recent update al pachetului Office 365 Microsoft permite acum și inserarea de imagini în task-urile ținute cu Microsoft To-Do.

Dacă vreți să beneficiați de această funcționalitate faceți rapid update la Excel și To-Do de Android.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep