Avem disponibil primul ROM custom de Galaxy Note9 care oferă experiența Pixel pe acest smartphone.

Dacă vreți să vedeți cum ar arăta un Android 9 Pie curat pe Galaxy Note9 și să încercați să experimentați ce înseamnă Google Pixel pe Galaxy Note9, atunci vă dau o veste bună: modelele construite pe platforma Exynos au acum un ROM custom de Android care permite exact acest lucru. E însă nevoie să vă faceți curaj și să deblocați bootloader-ul de pe Galaxy Note9 (asta înseamnă și pierderea garanției) și să vă asumați că e posibil ca nu toate funcțiile să meargă așa cum v-ați dori.

Rainbow_Dash, membru marcant al comunității XDA a reușit să creeze un build funcțional de Pixel Experience pentru Galaxy Note9 cu Exynos, fiind ajutat și de alți doi membri: Ivan_Meler și jesec.

Deși lucrurile sunt în general bune, există încă și limitări cu acest ROM:

  • Uneori nivelul de strălucire rămâne la valoarea maximă și singura modalitate de reparare este un reboot
  • HWC este dezactivat
  • Bara de semnal indică permanent lipsa conexiunii cu toate că aparatul funcționează în parametri
  • Și mai adaug eu, cei ce au încercat acest ROM se plâng de o autonomie foarte mică.

În rest lucrurile par să meargă bine și cred că dacă există un bază destul de mare de instalări, iar comunitatea se va implica, sunt șanse mari să mai apară încă un build nou pentru acest ROM, unde să fie reparate actualele inconsistențe.

Eu sunt tentat să instalez așa ceva pe Galaxy Note9, nu am acum timpul necesar să fac asta și să vă dau mai multe detalii pentru că sunt ocupat cu testarea lui Samsung Galaxy S10+, despre care o să vă dau în curând mai multe informații.

Link-ul de download al ROM-ului și mai multe detalii găsiți pe forumul XDA urmând link-ul de aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here