HomeFeaturedFocusLeak: cum arata interfata viitorului browser Microsoft Edge construit pe Chromium

Leak: cum arata interfata viitorului browser Microsoft Edge construit pe Chromium

Microsoft va folosi motorul de randare Chromium în viitorul browser Edge și aceasta este una dintre primele imagini cu unul dintre build-urile de test.

Deja de la finalul anului trecut știm că Microsoft a decis să schimbe direcția browser-ului Edge din Windows 10 și să îl construiască pe un motor Chromium, chestie ce îi va permite să aibă un browser cross platfom – MacOS, Windows, Linux și iOS/Android, dar până acum nu am văzut și alte detalii despre el.

Via Neowin avem acum ocazia să vedem cum arată interfața sa grație unui leak ce pare să fi venit din interiorul Microsoft, unde deja se testează acest browser.

După cum se poate observa ușor, partea de sus este modificată, iar butoanele din stânga și tab-urile Preview nu apar în aceste imagini – poate să fie dorința Microsoft de a face o interfață diferită de Chrome, sau fiind doar un build de test, acestea să nu fie încă active.

Însă zona de extensii este prezentă, și surpriză, nu e cea Google ci una proprie a Microsoft.

De ce se merge pe direcția asta e ușor de ghicit: Microsoft nu vrea să se bazeze pe Google pentru publicarea de extensii care să crească utilitatea browser-ului, în schimb își crează propriul magazin unde probabil va încerca să promoveze soluții proprii și cele ale dezvoltatorilor Windows.

Faptul că deja Edge bazat pe Chrome e testat intern în Microsoft ne spune că în curând e posibil să îl vedem într-o versiune de Windows 10 Insider Preview, așa că dacă vă tentează ideea, mai aveți doar puțin de așteptat.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep