Odată cu Windows 10 Insider Preview Build 18356 Microsoft permite folosirea aplicațiilor Android pe desktop.

Build-ul 18356 de Windows 10 Insider Preview, proaspăt lansat în Fast Ring aduce o funcționalitate despre care Microsoft a vorbit deja: posibilitatea de a folosi aplicațiile Android de pe desktop-ul Windows.

Treaba asta este posibilă prin aplicația Your Phone de pe Windows 10 Insider Preview care facilitează transmiterea ecranului Android pe Windows – imaginați-vă că lucrați la PC și că nu mai e nevoie să vă întindeți după telefon atunci când vreți să verificați vreuna din aplicațiile instalate pe el.

Cu aplicația Your Phone de pe Windows 10 Insider Preview 18356, utilizatorii vor putea să folosească direct e PC programele instalate pe telefonul cu Android.

Noul build de Windows 10 Insider Preview vine cu versiunea 1.0.20701.0 pentru Your Phone și va permite utilizatorilor să folosească facilitatea de mirroring pentru aplicațiile Android direct pe PC.

Există însă câtea limitări: doar un număr limitat de smartphone-uri Android pot face asta pentru moment și e nevoie de un laptop/PC care să aibă conectivitate Bluetooth low energy.

În acest moment aplicația Your Phone merge cu orice Windows 10 de la build-ul 1803 încoace și orice smartphone Android 7 sau mai nou. Opțiunea de mirroring nu este încă implementată, așa cum am spus, vine doar pe versiunea Windows 10 Insider Preview build 18356.

Specificații minime necesare pentru Android mirroring:

  • Doar aparatele Samsung Galaxy S8/S8+/S9/S9+ și probabil S10/S10+ funcționează pentru moment – în zilele următoare voi verifica daca merge și noul S10+.
  • Windows 10 PC cu Bluetooth radio ce suportă low energy peripheral.
  • Cel mai nou build 19H1 preview build (18335+ recommended).
  • Aparatul Android trebuie să fie pornit, în raza de acțiune a conexiunii Bluetooth și conectat la aceiași rețea cu PC-ul.

Cum verificați dacă PC-ul e compatibil cu Bluetooth low energy peripheal:

1. Deschideți Device Manager cu clic dreapta pe meniul Start.

2.  Selectați Bluetooth.

3.  Selectați Radio Driver sau Adapter for Bluetooth. 

4.  Dubli clic pentru Properties.  

5.  Apoi tab-ul Details.

6.  Găsiți “Bluetooth radio supports Low Energy Peripheral Role” și selectați-o.

7.  Vedeți dacă este true sau false. 

8.  Dacă e true, atunci puteți folosi opțiunea de mirroring pentru Android.

Revenind la Windows 10 Insider Preview build 18356, pe lângă opțiunea de Android mirroring mai aduce și câteva bugfix-uri, doar că mai are și destule neajunsuri.

Oricum, pentru facilitatea de Android mirroring, chiar și numai pentru satisfacerea curiozității, merită instalat acest build.

Spor!

Eu îl am deja pe modul install, eventual o să revin mâine cu ceva detalii dacă îmi funcționează Android mirroring.

via MS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here