Tutorial: cum activezi si folosesti split screen view pe Samsung Galaxy S10+

1
Cu Split Screen View poți folosi simultan două aplicații Android pe ecranul lui Samsung Galaxy S10+.

Pentru că ecranul de pe Galaxy S10+ este atât de bine făcut, e păcat să nu beneficiezi la maxim de el, mai ales atunci când sistemul de operare Android 9 Pie îți permite asta – cu split screen view poți folosi simultan două aplicații.

Nu știu câți dintre voi știu că sistemul de operare Android, în special versiunea Android 9 Pie prezentă pe Samsung Galaxy S10+ (eu am un sample de test primit prin programul Orange Smartphone Tester și disponibil pe site-ul Orange), permite folosirea simultană pe ecran a două aplicații separate. Facilitatea se numește split screen view și este oarecum ascunsă în sistemul de operare, însă dacă urmați pașii de mai joc veți învăța cum să o descoperiți și să o folosiți la maxim.

Cum se activează split screen view pe Samsung Galaxy S10+:

1.Apăsați butonul ce deschide lista aplicațiilor folosite recent (cel mai probabil este cel din stânga).

2.Derulați lista până ajungeți la prima aplicație pe care vreți să o folosiți.

3. Apăsați pe icon-ul de deasupra aplicației.

4. Se deschide un meniu din care alegeți open in split screen view, moment în care aplicația se mută în partea superioară a ecranului.

Spli screen view: este selectată prima aplicație.

5. Acum derulați aplicațiile prezentate în partea inferioară și clic pe cea de-a doua pe care vreți să o folosiți. Ea va fi afișată pe ecran, simultan cu prima.

Cu split screen view se pot folosi simultan două aplicații pe ecranul generos al lui Samsung Galaxy S10+.

6. Acum puteți trage de bara ce desparte cele două ferestre pentru a schimba dimensiunile.

7. Totodată puteți roti aparatul, pentru a folosi aplicațiile una lângă cealaltă, așa cum vedeți în poza de la începutul articolului.

SFAT: puteți folosi în paralel YouTube cu Facebook sau YouTube cu Chrome, pentru a asculta muzică și a putea citi nestingheriți materiale pe internet. Folosiți orice combinație de aplicații doriți!

8. Dacă v-ați plictisit și vreți să anulați opțiunea screen split view nu trebuie decât să trageți de bara despărțitoare a aplicațiilor în sus sau în jos pentru ca una dintre ele să acopere tot ecranul.

EXTRA: există și posibilitatea de a folosi două aplicații în paralel, dar să nu fie una lângă cealaltă ci una peste cealaltă. Operația e similară cu cea detaliată mai sus, doar că în loc să alegeți open in split screen view, alegeți open in pop-up view.

Iar cele două aplicații vor arăta cam așa:

Puteți muta unde doriți aplicația din prim plan și puteți să îi schimbați dimensiunea ferestrei după bunul plac.

Asta e tot. Spor!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here