HomeFeaturedFocusNokia X71 prezentat oficial, primul smartphone Nokia cu orificiu in display

Nokia X71 prezentat oficial, primul smartphone Nokia cu orificiu in display

Nokia X71

Asta este premiera pe care o aduce Nokia X71 pentru HMD Global. Este primul terminal al companiei care vine cu un orificiu în ecran pentru camera foto frontală, un nou trend în materie de design în piața de smartphone. Bine, premianții (wannabe) vin cu mecanisme pop-up pentru camera frontală. În rest, trebuie să o spun încă din start, X71 nu impresionează în mod deosebit.

Telefonul este construit în jurul unui ecran de 6,39 inchi, rezoluție fullHD+, care, spun producătorii, grație acelui orificiu care integrează foarte eficient camera foto frontală, propune un screen-to-body ratio de 93%. Frumos!

Nokia X71

În spatele ecranului lui Nokia X71 pulsează o combinație de chipset Qualcomm Snapdragon 660 cu o memorie RAM de 6 GB și o capacitate internă de stocare de 128 GB. Cei cu nevoi speciale în materie de spațiu au la dispoziție un slot microSD care poate adăuga până la 256 GB.

Nokia X71 mai are totuși un argument destul de solid în fața anumitor competitori. Este echipat pe partea din spate cu un sistem de trei camere foto realizat în colaborare cu Zeiss. Senzorul principal de 48 megapixeli este ajutat de unul ultra-wide de 8 megapixeli și de unul de adâncime de 5 megapixeli. Sună interesant pe hârtie, de așteptat și niște rezultate pentru a da un verdict clar.

Camera foto frontală este de 16 megapixeli. Tot pe spate avem și cititorul de amprentă. Un acumulator de 3500 mAh cu suport pentru încărcare rapidă (18W) și un Android 9.0 Pie curat (Nokia X71 face parte din programul Android One) completează lista cu detalii tehnice.

Nokia X71

Nokia X71 se vinde cu aproximativ 340 euro pe piețele asiatice. În Europa va fi cunoscut ca Nokia 8.1 Plus și va ajunge într-un viitor destul de apropiat.

via Nokia

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep