HomeMobileAndroidTutorial: cum activezi pe Huawei P30 Pro navigarea prin gesturi similara cu...

Tutorial: cum activezi pe Huawei P30 Pro navigarea prin gesturi similara cu cea de pe iPhone X

DSC_1417

De câteva zile am început să testez noul Huawei P30 Pro (venit de la Orange prin programul Orange Smartphone Tester) și printre primele chestii pe care le-am remarcat este faptul că pe Android 9 Pie se poate activa sistemul de navigare prin gesturi, ce aduce pe Huawei P30 Pro posibilitatea de a naviga prin interfața Android exact la fel ca pe un iPhone X. Și ce e mai fain, procesul este cât se poate de simplu.

Vreți să știți cum se face?

Păi … mergeți la Settings, căutați după Gestures.

56

Apoi selectați Gestures din System navigation. Din acest moment veți vedea că au dispărut butoanele virtuale de control și sunteți în situația de a naviga exclusiv prin gesturi.

Nu vă panicați, lucrurile sunt mult mai simple decât credeți.

1. Butonul Home e înlocuit acum cu swype de jos în sus

 21

2. Pentru Back folosiți swype de la dreapta la stânga sau de la stânga la dreapta.

3. Iar dacă vreți să ajungeți la Recent Tasks trebuie swype de jos în sus și păstrați degetul pe ecran pentru a vedea lista aplicațiilor deschise.

34

4. Bonus: puteți porni separat Google Assistant cu swype de jos în sus, în partea din stânga a ecranului (asta dacă nu ați ales să aveți pe ecranul Home opțiunea Google Feed, prin swype de la dreapta la stânga.

Știu, începe să fie puțin cam ciudat: swype dreapta stânga sau stânga dreapta înseamnă Back și totuși swype stânga dreapta afișează Google Feeds? DA, secretul este că toate gesturile de navigare trebuie făcute de la terminarea ecranului spre centru (jos, stânga, dreapta) iar pentru toate celelalte funcționalități clasice Android, faceți swype din centrul ecranului spre stânga sau dreapta.

Adică așa:

După câteva încercări o să vă obișnuiți și sigur o să vă placă.

Și așa începeți să aveți în mână o clonă de iPhone, dar cu un sistem de camere mult mai performant.

P.S. O mențiune importantă:

Clientii Orange beneficiaza de asigurare Premium un an de zile gratuit pentru orice telefon Huawei P30|P30 Pro cumparat in perioada 3 aprilie – 15 mai. Detalii suplimentare disponibile pe: https://www.orange.ro/orange-care/asigurare/

În plus, Orange are o ofertă specială de buy-back: vino în magazinele Orange cu telefonul tău Huawei vechi, dar funcțional și primesti în plus un voucher de 100€. Poți folosi voucherul la cumpărarea noului Huawei P30 sau P30 Pro. Afla mai multe detalii pe:  https://www.orange.ro/orange-care/buy-back/

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep