HomeMobileAndroidCe este si cum se activeaza functia Android Live Captions din viitorul...

Ce este si cum se activeaza functia Android Live Captions din viitorul Q

Android Q Live Captions
Android Q va aduce pe toate smartphone-urile compatibile opțiunea de afișare a subtitrării prin Live Captions.

Cred că cea mai faină funcție din viitorul sistem de operare Android Q prezentată de Google săptămâna trecută la Google I/O este Android Live Captions. Este una dintre acele mici schimbări, inerente dacă vreți, așteptată de prea mult timp, care va contribui semnificativ la modul în care interacționăm cu smartphone-ul și care are potențialul de a schimba multe vieți.

Prin posibilitatea de a afișa subtitrare pentru orice material video ce beneficiză de coloană audio, redat pe smartphone, Android Q Captions va permite nu doar persoanelor cu handicap auditiv să descopere noi modalități de a folosi smartphone-ul, dar și pentru noi ceilalți va fi un pas înainte prin posibilitatea de a adăugare instant a subtitărilor în filme sau convorbirile de pe Skype.

Google prezintă câteva scenarii interesante: când sunteți undeva unde e aglomerație și vreți neapărat să vă uitați la un material video. Sau seara, înainte să vă culcați, când nu vreți să vă treziți familia. Și după cum am spus deja, imensul ajutor oferit persoanelor cu dificultăți de auz, unde Live Caption va veni să le facă viața mult mai simplă.

Ce e fain este că Live Caption va ajunge pe toate aparatele compatibile, nu doar pe cele Pixel, odată ce Android Q va fi disponibil publicului larg.

Pentru moment Google Live Caption nu este încă disponibil în versiunea beta 3 de Android Q, așa că mai avem puțin de așteptat până să îl vedem funcțional pe propriile aparate – apropo de asta, nu uitați că actualul beta de Android Q poate fi instalat pe 23 de smartphone-uri, inclusiv Sony, OnePlus, Nokia, LG, Asus, Vivo și Xiaomi.

Dar e bine să știți de pe acum cum se activează:

  1. Porniți redarea materialului video
  2. Când apare pe ecran slider-ul, apăsați pe icon-ul de sub el
  3. Continuați redarea video
  4. Imediat ce pe ecran apare subtitrarea puteți să îi mutați caseta oriunde pe ecran
  5. Sau și mai bine, puteți să faceți textul mai mare sau mai mic.

Și am uitat: pentru început Android Live Caption va funcționa doar cu text în limba engleză, ceea ce nu e chiar vestea pe care o așteptam. Sunt însă sigur că și așa vă veți putea bucura de această facilitate în foarte multe scenarii de lucru.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep