HomeMobileAndroid5 motive PRO Razer Phone 2

5 motive PRO Razer Phone 2

Razer Phone 2
Razer Phone 2

După o mai lungă perioadă în care am testat Razer Phone 2, un smartphone Android de gaming, venit prin programul Orange Smartphone Tester, vreau să vă dau cinci motive pentru care trebuie să aveți în vedere acest smartphone. Haideți să vedem:

1. Pachetul

Aceia dintre voi care au mai citit articolele scrise de mie vor remarca faptul că este printre puținele momente în care amintesc despre ambalajul unui smartphone. De obicei acest aspect mă lasă rece: atâta vreme cât în cutie se găsesc cablurile, căștile și alte accesorii normale, nu am de ce să deschid subiectul.

Pachetul lui Razer Phone 2.
Pachetul lui Razer Phone 2.

De data aceasta lucrurile stau altfel: cutia lui Razer Phone 2 o să vă placă nu doar pentru modul compact și spartan în care sunt potrivite smartphone-ul și accesoriile, dar mai cu seamă vizavi de mesaj. Primul lucru pe care îl vezi atunci când deschizi cutia este un mesaj pentru tine, ca utilizator. E clar că nu este personalizat și că toți posesorii de Razer Phone 2 au primit asta, doar că este deosebit. Te face să te simți că ai achiziționat un produs deosebit:

”Ca o sabie furmos lucrată, Razer Phone 2 rafinează fiecare element al predecesorului său, cu un design nou și performanță îmbunătățită pentru o experiență duală incredibilă: un flagship pentru utilizarea zilnică și un instrument excelent de gaming”

Mesajul personalizat pentru utilizatorii de Razer Phone 2.
Mesajul personalizat pentru utilizatorii de Razer Phone 2.

Razer Phone 2 e construit să impresioneze utilizatorul și asta face atunci când îl deschizi.

Accesoriile lui Razer Phone 2.
Accesoriile lui Razer Phone 2.

2. Design deosebit

Imediat după ce deschizi pacehtul ai ocazia să vezi noul Razer Phone 2: un smartphone cu personalitate. Carcasa lui Razer Phone 2 are toate liniile drepte, aproape fără nicio denivelare – exceptând ieșitura camerelor de pe spate și butoanele (în mod ciudat în formă rotundă) nimic nu iese peste nivelul carcasei. Vorbim despre o construcție din aluminiu, cu sticlă pe spate și margini aderenete.

DSC_1557

Sistemul de camere foto este poziționat pe centru, în partea din spate, fix deasupra logo-ului Razer Phone Chroma Logo (RGB Illuminated), ce întruchipează trei șerpi încolăciți. Acesta se aprinde și implicit are culoarea verde, însă utilizatorul poate să o configureze după cum dorește.

DSC_1754

Partea din față este la fel de simplă: o bandă în zona superioară unde sunt ascunse camerele foto și senzorii, iar în zona inferioară avem aceiași bandă ce ascunde difuzorul.

DSC_1753

Îmi place deign-ul unitar și faptul că îi dă personalitate smartphone-ului.

Pe de altă parte lipsește ecranul edge-to-edge pe care ne-am obișnuit să îl vedem la un flagship, iar greutatea este semnificativă: 220 de grame pentru o carcasă de 158.5 x 79 x 8.5 mm al unui smartphone cu diagonala de 5.72 inci și o baterie de 4000 mAh.

3. Display-ul IGZO IPS LCD de 5.72 inci la 120 Hz

DSC_1746

Samsung Galaxy Note9, Razer Phone 2 și Sony Xperia 1: se văd clar diferențele de luminozitate și strălucire a culorilor.

Fiind un flagship al cărui scop primar este să poată fi folosit pe zona de gaming, Razer Phone 2 are un display surprinzător de bun dat fiind că nu vorbim despre un OLED. Avem în schimb un display de 5.72 inci IGZO IPS LCD, la o rezoluție de 1440 x 2560 pixeli (72% raport ecran/carcasă), densitate de 513 ppi și raport clasic de 16:9, protejat cu Corning Gorilla Glass 5, oleophobic coating. Iar pentru pasionații de gaming mai adaug câteva detalii: rată de refresh de 120 Hz, wide colour gamut și o strălucire de 520 niți.

Împreună oferă o platformă de gaming bună pentru un pasionat de jocuri ce nu vrea să care după el și o consolă mobilă și un smartphone.

Sistemul de operare permite ajustarea nivelului de strălucire și tipul de compunere a culorilor, așa că cine vrea un control mai bun asupra acestui aspect poate să își personalizeze setările.

4. Performanța

Razer Phone 2 este un smartphone construit în jurul platformei Qualcomm SDM845 Snapdragon 845 (10 nm) cu Octa-core (4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver), GPU Adreno 630 cu 8 GB RAM, 64 GB pentru stocare. Funcționează cu Android 9 Pie și se comportă exemplar în utilizarea zilnică și în jocuri.

Rezultatele măsurate în benchmark-uri sunt la nivelul de top al platformei Qaulcomm Snapdragon 845, unde reușește să depășească Sony Xperia XZ3, smartphone-ul pe care până nu demult îl consideram campion.

benchmarkRazerPhone 2

Practic Razer Phone 2 este cel mai rapid smartphone pe platforma Qualcomm Snapdragon 845 pe care l-am testat în ultima vreme. Vă invit să studiați mai în detaliu analiza performanței aici.

Există însă un mare minus: Razer Phone 2 se încălzește extrem de tare, indiferent la ce e folosit, dacă e nevoie de putere de calcul. În perioadele mai reci nu este neapărat o problemă, însă vara ar putea să fie – spun asta pentru că în toată perioada de testare, deși s-a încălzit serios, nu s-a blocat niciodată.

incalzireRazerPhone2

Și ca să închei într-o notă pozitivă vă mai spun și că sunetul din jocuri se aude bine, datorită existenței unui sistem de difuzoare Dolby Atmos (THX-certified amplifiers).

5. Game Booster

Pentru că i-am dedicat două articole separate, vreau să amintesc și de opțiunea Game Booster care permite controlul în amănunt a performanței în jocuri/aplicații. Priviți GAme Booster ca pe o aplicație de pwoer management de pe laptop, dar aplicată pe smartphone. Cu ea controlați performanța procesorului, rezoluția, rata de refresh a display-ului, chestii care în final influențează nu doar experiența de gaming ci mai cu seamă autonomia și nivelul de încălzire.

Cine are timp și chef să sape puțin prin Game Booster o să fie satisfăcut de rezultate, nu doar cele din jocuri.

BONUS: senzor de amprentă, fast charge, certificare IP67

Dincolo de cele spuse mai sus trebuie să știți că mai sunt caracteristici de flagship pe care le găsiți pe Razer Phone 2: faptul că există fast charge (via USB Type-C) Quick Charge 4+ la 18W și fast wireless charge la 5W, că smartphone-ul poate să fie deblocat folosind un senzor de amprentă pus pe laterala din dreapta (care din păcate mai dă rateuri) și că dacă vă prinde ploaia nu e cazul să vă grăbiți, certificarea IP67 vă asigură că smartphone-ul supraviețuiește în aceste condiții.

Având în vedere toate lucrurile de mai sus, pentru un pasionat de gaming care vrea în primul rând un smartphone solid și performant, Razer Phone 2 este o opțiune interesantă și mult mai accesibilă decât oricare flagship din 2019.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep