HomeMobileAndroidHuawei afiseaza mai nou reclame terte pe lock screen

Huawei afiseaza mai nou reclame terte pe lock screen

Unii utilizatori ai smartphone-urilor Huawei din EU au avut surpriza să vadă reclame Booking.com pe ecranul telefonului.

De parcă nu ar fi avut suficiente probleme din cauza disputei USA – China, Huawei are acum parte de încă un set de probleme: unii utilizatori ai smartphone-urilor Huawei din UE au avut surpriza (neplăcută) să vadă reclame Booking.com pe lock screen, chiar și cei ce nu aveau aplicația Booking.com instalată.

Ce s-a întâmplat? Utilizatorii respectivi (exclusiv din Europa) au văzut că imaginea de fundal de pe lockscreen s-a schimbat automat cu una Booking.com, fără ca ei să facă nimic special pe smartphone.

Huawei susține că ”respectivele reclame nu sunt trimise de Huawei și că utilizatorii afectați sunt încurajați să verifice setările aplicațiilor pe care le au instalate” într-o declarație trimisă către Digital Times.

Cei ce au investigat mai în detaliu problema au ajuns și la o posibilă explicație: reclamele ar fi servite de fapt de o aplicație terță (Magazine view) preinstalată de Huawei pe modele sale pentru a oferi o opțiune interesantă pentru schimbarea imaginilor de fundal. Via  Reddit community aflăm că soluția de a nu mai primi reclame este aceea de a dezactiva opțiunea de afișarea a imaginilor de fundal prin Magazine view – dacă vreți ceva similar, la fel de fain și fără reclame, instalați Microsoft Launcher și alegeți din el funcția de afișare a imaginilor de fundal din Bing.com.

Oricum, chiar și în cazul în care reclamele în cauză au venit via Magazine view, tot nu e un lucru pozitiv pentru Huawei, companie care a intrat în vizorul SUA pentru activități de spionaj.

via Neowin

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep