HomeFeaturedFocusHuawei P30 Pro desfacut in bucati. De unde provin componentele sale?

Huawei P30 Pro desfacut in bucati. De unde provin componentele sale?

P30 Pro componente

În cadrul unui experiment care a dorit să releve câte piese componente dintr-un smartphone sunt fabricate în China și câte în Statele Unite, cei de la Nikkei Asian Review au extras toate componentele unui telefon. Și cum suntem în plin război comercial între China și administrația Trump, modelul ales (întâmplător sau nu) a fost un Huawei P30 Pro.

Terminalul este alcătuit din nu mai puțin de 1631 piese componente. Dintre acestea, doar 16 provin din Statele Unite. Cele mai multe, în mod total suprinzător, vin din Japonia. 869 de piese. Pe locul al doilea se află Coreea de Sud, cu 562 piese, iar pe locul al treilea Taiwan, cu 83 piese. De-abia pe locul al patrulea găsim China, cu 80 de componente, depășind doar Statele Unite.

Datele se schimbă însă dacă ne uităm la costul acestor componente, ca procent din total. China este pe primul loc, cu 38,1%, în timp ce Statele Unite ocupă locul al treilea, cu 16,3%. Interesant din acest raport este și costul total (pe partea de hardware) pentru un Huawei 30 Pro. 363,8 dolari îi costă pe chinezi să îl producă. Să vă reamintesc cu cât se vinde flagship-ul Huawei?

P30 Pro componente

Detaliile de mai sus sunt chiar interesante, ne arată că inclusiv telefoanele producătorilor chinezi sunt de fapt realizate din componente provenind din multe țări, inclusiv Statele Unite. La fel cum telefoanele producătorilor americani, inclusiv iPhone-ul, această mândrie națională, au mare parte din componente provenite din China.

În ceea ce privește războiul economic dintre Statele Unite și China, cel puțin pe partea care impactează destul de puternic Huawei-ul, se pare că lucrurile încep să se miște înspre o direcție bună. Spre exemplu, Honor 20 Pro tocmai a obținut certificarea Google Play, ceea ce înseamnă liber la vânzare pentru modelul lansat cu o lună în urmă.

via Nikkei Asian Review

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep