Mocrosoft smartphone

Este o asumare cât se poate de oficială, pentru că îi aparține chiar lui Bill Gates, omul care a fondat practic compania din Redmond. În cadrul unei discuții cu cei de la Village Global, Gates a admis că cea mai mare greșeală din partea Microsoft a fost momentul în care a pierdut startul pe piața platformelor pentru dispozitive mobile. Nu este foarte clar dacă s-a referit strict la software, sau la un sistem de operare plus un hardware, însă Bill Gates spune că era loc pe piață pentru un singur competitor pentru iPhone, cu tot cu platformă. Și acel loc a fost câștigat de Google cu Android.

“In the software world, particularly for platforms, these are winner-take-all markets. So the greatest mistake ever is whatever mismanagement I engaged in that caused Microsoft not to be what Android is. That is, Android is the standard non-Apple phone platform. That was a natural thing for Microsoft to win. It really is winner take all.”

Bill Gates a mers chiar ai departe și a cuantificat și pierderea cauzată de această eroare de management. Asta că tot am vorbit noi de cele mai valoroase branduri la nivel global, și am văzut că toate cele trei numele din ecuația de mai sus sunt prezente în top 10. Aproximativ 400 de miliarde crede Gates că a valorat de-a lungul timpului poziția aceasta de alternativă non Apple în piața de smartphone.

“If you’re there with half as many apps or 90 percent as many apps, you’re on your way to complete doom. There’s room for exactly one non-Apple operating system and what’s that worth? $400 billion that would be transferred from company G to company M.”

Microsoft a încercat să repare greșeala cu două versiuni de Windows Phone și de achiziția Nokia, pentru a vinde și hardware la pachet. Însă nu au reușit să se mai ridice. Nici măcar brandul Lumia, unul destul de bine văzut în piața de smartphone nu a mai ajutat. Au renunțat până la urmă la platforma mobilă.

Unele voci îl învinovățesc pe Steve Ballmer pentru faptul că nu a luat în serios iPhone-ul în momentul apariției acestuia pe piață, însă cred că este greu de arătat cu degetul o anumită persoană. Oricum, ce a fost, a fost, Microsoft este destul de OK în prezent, chiar foarte în regulă, fără o prezență pe piața platformelor mobile.

Aveți mai jos tot interviul cu Bill Gates, merită urmărit. Se spun și alte lucruri interesante acolo.

via TheVerge

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here