HomeFeaturedFocusRadiohead a publicat 18 ore de inregistrari din perioada OK Computer, in...

Radiohead a publicat 18 ore de inregistrari din perioada OK Computer, in loc sa plateasca o rascumparare hacker-ilor ce le-au furat materialele

Formația Radiohead a decis să nu răspundă unui șantaj al hackerilor ce cereau 150000 USD pe niște materiale furate de pe discul lui Thom Yorke, în schimb a oferit înregistrările gratuit pe Internet.

Cam asta ar trebui să facă toți cei ce ajung să cadă pradă hacker-ilor: să nu răspundă cererilor de răscumpărare. Formația Radiohead a reacționat exact așa cum trebuia la un șantaj al unui grup de hackeri ce le-au sustras 18 ore de înregistrări din perioada 995-1998 (OK Computer) și au cerut o răscumpărare de 150000 USD. În loc să plătească pentru a recupera înregistrările furate de pe harddiscul lui Thom Yorke, formația Radiohead le-a publicat pe Internet și oricine dorește le poate asculta gratuit urmând acest link de pe Badncamp. Streaming-ul este gratuit, descărcarea înregistrărilor putându-se face în schimbul unei sume de 18 GBP.

Pentru următoarele 18 zile materialele vor fi disponibile gratuit pentru ascultare, iar încasările vor fi donate asociațiai Extinction Rebellion.

Ascultați, vedeți dacă merită, plătiți pentru opțiunea de descărcare. În orice caz, țineți minte că dacă ajungeți într-o situație similară cu Radiohead, nu este indicat să plătiți răscumpărarea pentru că nu aveți nicio garanție că vă veți recupera fișierele. Vorba aia, ce ajunge în Internet, e deja accesibil tuturor.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep