HomeFeaturedFocusiMovie de iOS are acum suport pentru green screen si permite editarea...

iMovie de iOS are acum suport pentru green screen si permite editarea semipro

iMovie de iOS a primit opțiunea de editare green screen prin care se poate schimba rapid fundalul.

Unul din principalele motive pentru care aș folosi un iPhone este aplicația iMovie și opțiunile sale avansate de editare video direct pe smartphone. Orin de câte ori am avut ocazia să filmez și să editez filme direct de pe iPhone am rămas plăcut surprins de cât de simplu este să folosești iMovie atât pentru proiecte ismple cât și pentru cele mai complicate.

De asta mă bucură să văd că noul update de iMovie lansat de Apple pentru iOS aduce printre altele opțiunea ”green screen effect” care în principiu trece aplicația către zona pro. Pentru că orice material video care pe fundal verde poate să fie editat, schimbând zona verde cu orice vrea utilizatorul – adică exact ceea ce se folosește de exemplu în studiourile TV atunci când se filmează știrile.

O altă îmbunătățire importantă este legată de adăugarea a 80 de noi materiale audio, care se pot ajusta automat pentru a acoperi întreagă durată a fimului creat în iMovie. Selecția cuprinde muzică din diverse genuri, de la pop la acțiune trecând și prin categoria de muzică ambientală.

Adăugarea imaginilor statice în filme se face mai bine și apar acum opțiuni de creare a animațiilor de tip picture-in-picture și split screen. Cel mai recent update include și ClassKit, prin care elevii pot trimite materialele video primite ca temă prin aplicația Schoolwork.

Partea mai puțin plăcută este că nu mai există posibilitatea de a folosit iMovie Theater, partajarea pe alte dispozitive necesitând încărcarea materialelor în iCloud Photos.

După cum știți, iMovie este gratuit în App Store și poate fi folosit pe iPhone și iPad urmând link-ul de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep