HomeMobileAndroidRecomandare: folositi Google Live Transcribe pentru a digitiza rapid orice conversatie, inclusiv...

Recomandare: folositi Google Live Transcribe pentru a digitiza rapid orice conversatie, inclusiv in limba romana

Cu Google Live Transcribe puteți să vă folosiți smartphone-ul pe post de secretară pentru a transcrie rapid orice conversație.

Luna trecută la conferina I/O, Google a anunțat aplicația Google Live Transcribe (disponibilă în Play Store) pentru 1.8 miliarde de utilizatori iar acum ea este disponibilă și pentru România, permițând transcrierea rapidă a oricărei conversații folosind smartphone-ul.

Pentru moment ea oate fi folosită doar individual, pentru a transcrie conversațiile. Încă nu are funcționalitatea completă descrisă de Google la I/O, ne îndreptăm spre asta. Ideea din spatele ei e simplă: să ofere persoanelor cu deficiențe de auz și de vorbire posibilitatea de a interacționa mai bine cu cei din jur – un studou al World Health Organization spune că până în 2055 vor fi peste 900 de milioane de oameni cu deficiențe de auz, ceea ce înseamnă că o astfel de tehnologie va fi binevenită.

În acest moment Live Transcribe poate recunoaște peste 70 de limbi și dialecte, româna fiind una dintre ele. După ce veți instala aplicația o să fiți surprinși cât de bine funcționează, mai ales că e capabilă să recunoască automatmai multe voci, nu doar una. Și asta fără niciun fel de antrenament.

Cu Live Transcribe se poate realiza o convorbire între persoane cu deficiențe de auz și/sau de vorbire. Odată instalată pe Android, funcționalitatea Live Transcribe se poate activa din Accessibility Settings.

Și poate funcționa în paralel cu două limbi.

Live Transcribe poate funcționa cu două limbi în paralel.

Vă recomand să descărcați aplicația și să vă jucați cu ea. O să descoperiți chestii interesante legate de AI, Machine Learning și Speech Recognition pentru limba română.

A, și să nu uit: textul transcris poate fi copiat și folosit în aplicațiile de pe Android. Iar Google ne spune că nu accesează informațiile transcrise.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep