HomeFeaturedFocusSamsung cere utilizatorilor de smart TV-uri QLED sa le scaneze periodic de...

Samsung cere utilizatorilor de smart TV-uri QLED sa le scaneze periodic de malware

Samsung recomandă posesorilor de televizoare smart QLED să le verifice periodic de malware.

Da, e adevărat: prin contul de Twitter al Samsung Support USA @samsungsupport, utilizatorii de televizoare smart Samsung QLED sunt sfătuiți să le scaneze periodic de malware folosind opțiunile preinstalate de securitate. Mai exact activarea scănării manuale din zona de setări: General Settings > System Manager > Smart Security > Scan.

Știați că televizoarele smart Samsung QLED beneficiază de un scanner încorporat ce are funcția de a verifica sistemul de operare de malware? Ei bine, acum ați aflat că treaba asta există, cum se poate folosi și mai ales faptul că ar fi indicat să faceți asta periodic.

Mesajul de pe Twitter prin care utilizatorii sunt sfătuiți să își scaneze periodic televizoarele smart QLED.

Mesajul în cauză a fost șters ulterior, însă reacțiile au rămas iar utilizatorii de televizoare smart Samsung QLED nu par să fie încântați de sfat. Cu toate că Samsung are preinstalat scanner-ul de malware, până acum nu s-a făcut mare tam tam în jurul lui. La începutul anului Samsung a anunțat că a achiziționat licență McAfee antivirus pentru a putea să o preinstaleze pe toate smart TV-urile din 2019.

Mie mi se pare interesant faptul că deși detecția malware-ului există preinstalată, ea nu este și activată automat – probabil că sunt ceva considerente tehnice ce au dus la decizia de a pune soluția pe smart TV, dar fără să fie activată și folosită automat.

Pe de altă parte, chiar dacă PR-ul Samsung din SUA a dat-o în bară (din păcate pentru Samsung tot mai mulți PR-iști o dau în bară și tot mai des), sfătuind utilizatorii să scaneze televizoarele smart, undeva probabil că există și o motivație. Căci nu îmi imaginez că respectivul sau respectiva s-a trezit dimineață cu un chef de a vorbi despre securitate – bănuiesc că au fost ceva incidente de securitate ce au ridicat această problemă și cineva proactiv a avut ideea de a spune asta public.

Oricum, indiferent de motivație, ideea nu e rea deloc și oricine are dispozitive conectate la Internet ar trebui să încerce măcar să înțeleagă care este nivelul lor de securitate și cum le poate proteja. Ideea de IoT sună bine la nivel teoretic, văd însă că pe măsură ce trece timpul tot mai multe chestii nu funcționează cum trebuie și utilizatorii trebuie să rezolve singuri problemele apărute.

via TP

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep