HomeCloud & MobilityAu aparut lentilele de contact cu zoom

Au aparut lentilele de contact cu zoom

Au fost create lentile de contact cu zoom.
Au fost create lentile de contact cu zoom.

Cercetătorii de la Universitatea din San Diego, California, au creat un prototip de lentile de contact care pot fi controlate prin mișcarea ochilor și pentru care se poate activa opțiunea de zoom, dacă se clipește de două ori. Detaliile despre prototip au fost publicate în articolul ”A Biomimetic Soft Lens Controlled by Electrooculographic Signal” din Advanced Functional Materials.

Lentilele în cauză sunt create din mai multe straturi de polimeri care răspund semnalelor electrice generate atunci când ochiul clipește. Cunoscute și sub numele de electrooculographic signals, aceste impulsuri electrice sunt generate de oameni chiar și atunci când dorm și își mișcă ochii în somn.

Vă dați seama că vorbim doar de un prototip, mai e mult până departe. Actualele lentile funcționează doar într-o anumită combinație de electrozi, plasați în jurul ochilor subiecților de test. Mai e mult de lucru la invenție și e clar că primele detalii sunt date tocmai pentru a genera interes și a atrage finanțare în direcția asta.

Cum arată prototipul de lentile de contact cu zoom.

Scopul final poate să fie folosirea în diferite tipuri de proteze, ochelari sau roboți.

Fain, nu?

via gizmondo

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep