HomeMobileAndroidXiaomi propune montarea pe smartphone a unor lentile Leica clasice

Xiaomi propune montarea pe smartphone a unor lentile Leica clasice

Xiaomi e venit să readucă în discuție posibilitatea de a construi un aparat foto performant punând un sistem de lentile clasice Leica pe Xiaomi 12S Ultra. Chestii de genul acesta se pot găsi pe site-urile chinezești, de unde oricine poate să cumpere sisteme care aduc lentile ceva mai mari (nu neapărat mai performante) pe cam orice tip de smartphone, dar e prima dată când Xiaomi începe să vorbească despre așa ceva. Dacă vă aduceți aminte și Motorola a încercat o cascadorie de tipul ăsta cu Hasselblad MotoMod.

Împreună, Xiaomi 12S Ultra cu al său senzor de 1 inci pentru camera principală și sistemul lentile Leica propun un produs apropiat cu aparatele foto compacte.

Mai sus puteți vedea conceptul (are și traducere în limba engleză) care a fost gândit să funcționeze cu sistemele Leica M – știți că Xiaomi a reușit de curând să obțină contractul de colaborare cu Leica pentru tehnologia foto.

Conceptul e interesant, fără doar și poate și probabil că la un moment dat cineva o să și înceapă să îl folosească – cu siguranță sunt entuziaști care se gândesc că ar putea să scoată poze mai bune dacă montează acest tip de lentile.

Asta în contradicție cu ceea ce propun Apple și Google care se bazează tot mai mult pe AI pentru a scoate detalii mai clare din pozele făcute cu senzorii clasici de pe smartphone. Xiaomi vrea să ridice ștacheta și să folosească AI-ul peste sistemul lentile Leica pentru a permite crearea de poze RAW pe 10 biți.

Bun sau rău, trebuie să știți că vorbim deocamdată doar de un concept care cel mai probabil nu o să fie implementat în curând.

via tv

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep