HomeCloud & MobilityCe poate iesi din combinatia dintre un AI si muzica ambientala creata...

Ce poate iesi din combinatia dintre un AI si muzica ambientala creata de un artist? Un izvor nelimitat de linii melodice

Ce poate ieși din combinația AI și inspirația unui muzician?
Julianna Barwick a creat nenumărate secvențe audio, lăsându-se inspirată de mediul înconjurător, iar AI-ul le combină în funcție de ce vede printr-o cameră web.

Un experiment interesant este pornit de Microsoft, hotelul Sister City din NY și artista Julianna Barwick, având drept scop crearea unei secvențe continue de muzică ambientală pentru lobby-ul hotelului, bazată pe ce se întâmplă în afara lui.

Proiectul este simplu: artista a creat o serie de secvențe audio (bucăți instrumentale și vocale) în funcție de starea se spirit ce i-a fost inspirată de diverse întâmplări cotidiene cum ar fi trecerea unui avion, apariția unei raze de soare, norii, păsările ce trec prin jur etc. Folosind aceste mici materiale, AI-ul Microsoft le poate combina folosind ca puncte de intrare informațiile extrase dintr-un stream live preluat de pe o cameră web pusă pe acoperișul hotelului Sistem City din New York.

“O să fie magic, un lucru minunat pe care să îl experimentați și o să vă determine să vă minunați” spune Barwick, ”iar cel mai interesant lucru pentru mine o să fie că în timp ce eu voi fi acasă în Los Angeles, AI-ul o să mă ajute să concertez în New York”.

Barwick a compus cinci etape într-o piesă care reflectă continua schimbare a aspectului cerului în decursul unei zile, fiecare bucată cu propriul mix de bass, sintetizator și voce. Pentru fiecare eveniment identificat de AI-ul Microsoft, Barwick a creat câte șase bucăți de voce și parte instrumentală, pe care AI-ul le are la dispoziție pentru a le combina – asta face de eexemplu ca pentru fiecare moment în care un avion trece prin scenă, AI-ul să poată genera cam 60 de varietăți acustice.

Toată muzica ambientală transmisă în cursul unei zile este armonioasă, cu toate că fiecare moment este diferit de dimineață până seara. Și toate se bazează pe starea de spirit a compozitioarei în funcție de elementele cheie ale zilei.

Și se pare că rezultatul este unul ieșit din comun, ce arată că există posibilități nelimitate de a combina AI-ul cu ingeniozitatea și creativitatea omului. Aș fi curios să aud ce a ieșit.

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep