HomeEvenimenteCoolest Projects CoderDojo Tech Academy, un concurs online de programare pentru copii

Coolest Projects CoderDojo Tech Academy, un concurs online de programare pentru copii

Coolest Projects CoderDojo Tech Academy, un concurs online de programare pentru copii
Coolest Projects CoderDojo Tech Academy, un concurs online de programare pentru copii

Vreau să vă supun atenției inițiativa Coolest Projects CoderDojo Tech Academy, un concurs online de programare pentru copii. Dacă știți vreun copil isteț, între 7 și 17 ani, care știe ceva programare, atunci spuneți-i că este invitat de CoderDojo București și Școala de Valori să se înscrie în concurs pe academiacoderdojo.ro și să trimită proiectele până pe 15 august.

La acest concurs se pot înscrie echipe formate din 2 până la 4 elevi cu vârsta între 7-17 ani și un mentor (profesor/părinte), din România.

Concursul online recompensează simțul inovativ al copiilor sunt pasionați de jocuri, aplicații, animații, calculatoare și programare și sunt familiarizați cu scratch, makecode, etc.

Proiectele pot să fie înscrise într-una dintre următoarele categorii:

  • Visual programming (proiecte dezvoltate în platforme care utilizează blocuri de cod: Scratch, MakeCode, etc., inclusiv proiecte care îmbină hardware cu platforme care folosesc blocuri de cod);
  • WEB (aplicații web de orice tip care folosesc HTML&CSS&JavaScript);
  • Games (orice tip de joc care antrenează și invită la joacă, dezvoltat în orice tehnologie, mai puțin cele dezvoltate în platforme bazate pe blocuri de cod și care intră la prima categorie);
  • Mobile (orice tip de aplicație care poate fi instalată pe  telefonul mobil);
  • Hardware (orice proiect care folosește hardware, precum Raspberry Pi, Arduino sau Adafruit, dar fără a se limita la acestea).

Concurenții care vor realiza cele mai bune 10 proiecte (Locul I și Locul II pentru fiecare dintre cele cinci categorii), vor câștiga vouchere de cumpărături în cadrul www.gadgetway.ro, în valoare totală de 11.500 lei.

Eu zic că e o oportunitate pentru copii își pună la încercare aptitudinile de programatori. Mai ales pentru cei mai mici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep