HomeCloud & MobilityRecomandare: Dictate din Word for Office 365 va permite sa creati documente...

Recomandare: Dictate din Word for Office 365 va permite sa creati documente vorbind si nu scriind

Dictate din Word for Office 365 știe să transcrie automat ceea ce vorbiți.
Dictate din Word for Office 365 știe să transcrie automat ceea ce vorbiți.

Astăzi m-am jucat puțin cu opțiunea Dictate din Word for Office 365 și mi-a plăcut cât de simplă a devenit operația de scriere a unui document. De fapt nu mai e vorba de scriere ci mai degrabă de transcriere, pentru că folosind AI-ul de recunoaștere a vorbirii, Word for Office 365 a devenit mai inteligent și știe să transcrie automat ceea ce vorbim … în engleză în primul rând, sau într-una din limbile suportate oficial – spaniolă sau chineză, plus cele aflate în stadiul de testare: italiană, franceză, germană și portugheză.

Cred că e un exercițiu foarte bun să ne obișnuim cu ideea că în foarte scurt timp o să începem să facem tot mai multe chestii folosind comenzile vocale, ceea ce mi se pare un enorm avantaj. Zic asta din prisma unui utilizator de Amazon Alexa prin Amazon Echo, ce a ajuns să se simtă confortabil folosind interfețele locale.

Dictate este o funcționalitate disponibilă în Word din Office 365, accesibilă direct din interfața principală. Ca să o folosiți e nevoie să alegeți limba în care vreți să vorbiți și Word să facă automat transcriereași apoi să apăsați butonul Dictate. Începeți să vorbiți, nu înainte de a vă fi asigurat că aveți un microfon deschis pe PC/laptop sau legat la el.

Pe lângă partea clasică de transcriere, Dictate mai știe și elemente minimale de formatare a textului, realizate bineînțeles tot cu comenzi vocale. Încercați de exemplu ”new paragraph” să vedeți cu este creat un alineat nou în Word.

E o chestie faină și vă recomand să încercați și voi asta, chiar dacă nu avem încă suport pentru limba română. Sigur că, chiar și așa, o să vă ajute!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep