HomeFeaturedFocusRememorati in timp real misiunea Apollo 11 care a dus primul om...

Rememorati in timp real misiunea Apollo 11 care a dus primul om pe Luna

Pentru cine e interesat, misiunea Apollo 11 poate fi rememorată exact așa cum s-a desfășurat.

Pe 20 iulie 1969 s-a întâmplat cel mai important eveniment din istoria actuală a omenrii: visul de mii de ani a devenit realitate și oamenii au pus piciorul la propriu pe Lună. La momentul la care am scris acest articol trecuseră 50 de ani și 8 ore de la respectivul eveniment și până acum importanța sa nu a fost încă egalată.

În istorie a rămas data de 22 iulie ca momentul în care omul a ajuns pe Lună, însă povestea misiunii Apollo 11 este lungă, partea ei finală a început pe 16 iulie, cu momentul lansării navetei și s-a terminat pe 24 iulie cu recuperarea celor trei astronauți: Buzz Aldrin, Neil Armstrong și Micheal Collins, cu foarte multe momente tensionate.

Misiunea Apollo 11 prezentată cu sunete, imagini și toate datele primite de la aparate.

Ca să aflați mai multe vă recomand să vizitați site-ul apolloinrealtime.org, unde este prezentată misiunea, în timp real, așa cum s-a întâmplat ea, iar cei interesați pot naviga ușor la oricare moment.

Și să retrăiți celebrul moment în care Neil Armstrong a spus celebrele cuvinte: ”un pas mic pentru om, un salt imens pentru umanitate”. Adică exact la secvența 109:24:26 din derularea operațiunii. Senzația este foarte interesantă când vezi combinația audio, video și toate datele ce ajungeau la echipele de suport.

Momentul în care Neil Armstrong pune piciorul pe Lună și spune celebrele cuvinte: ”un pas mic pentru om, un salt imens pentru umanitate”.

Merită să încercați, măcar minutele de după aselenizare. Și vă recomand să folosiți un PC pentru cea mai bună experiență.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep