HomeFeaturedFocusSony vinde bine in zona de console, dar sufera la vanzarea de...

Sony vinde bine in zona de console, dar sufera la vanzarea de telefoane

PlayStation 4

Este perioada publicării rezultatelor financiare pentru marile companii din IT (și nu numai). Mi-am aruncat ochii puțin peste cifrele publicate de Sony. Compania râde cu un ochi și plânge cu celălalt. Vânzările de telefoane suferă și scad pentru al cincelea trimestru consecutiv, în timp ce PlayStatio face o figură frumoasă și stabilește un record de vânzări.

Unele surse spun că divizia de mobile a Sony a generat până acum doar 10% din veniturile estimate intern de companie pentru tot anul fiscal (care se termină cu martie 2020), în condițiile în care aceste previziuni erau oricum cu 4% mai mici decât anul precendent.

La polul opus se situează PlayStation, un produs ce stabilește noi recorduri. PlayStation 4 este consola care ajunge cel mai rapid la un total de 100 de milioane de unități vândute. Au mai reușit această performanță doar PlayStation 2 și Nintendo Wii, dar în intervale de timp mai lungi de la lansarea oficială.

Oricum, și aici se observă o scădere a vânzărilor, dar este oarecum normală la un produs aflat pe finalul ciclului de viață. Fanii așteaptă deja generația următoare de console, fie că vorbim de Sony sau de Microsoft, jucătorii care duc o luptă destul de strânsă. Însă chiar și așa, compania japoneză vinde spre 20 de milioane de unități pe an, ceea ce este totuși o performanță.

via TheVerge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep