HomeMobileAndroidAplicatia Google Pixel Phone va putea comunica automat si prin text cu...

Aplicatia Google Pixel Phone va putea comunica automat si prin text cu serviciul de alerta 112

Aplicația Google Pixel Phone va putea trimite automat mesaje de alertă la 112 fără ca utilizatorul să trebuiască să mai vorbească.
Aplicația Google Pixel Phone va putea trimite automat mesaje de alertă la 112 fără ca utilizatorul să trebuiască să mai vorbească.

În lumina recentelor eveniment nefericite de la Caracal vreau să vă spun că Google lucrează la o funcționalitate ce va putea să preîntâmpine astfel de nenorociri: aplicația Pixel Phone va fi capabilă să funcționeze Text-To-Speech și viceversa în situațiile în care nu se poate comunica direct prin voce cu operatorul de la 112.

Mai exact, folosind AI-ul de transcriere al Google, aplicația Pixel Phone (care va deveni disponibilă și dispozitivelor non-Pixel) va putea să vorbească automat cu operatorul, interpretând mesajul scris de utilizator și în momentul în care utilizatorul răspunde, să transcrie ceea ce acesta a zis, pentru ca utilizatorul să poată interacționa. Și mai fain, nu va fi nevoie de conexiune la internet pentru ca opțiunea să funcționeze.

O simulare a modului în care Pixel Phone va putea transcrie mesajele către operatorul 112.

Vă dați seama cât de mult ajutor va aduce o astfel de soluție? Să ne gândim doar la recentul caz al Alexandrei, care dacă nu ar fi trebuit să vorbească, poate că ar fi avut mai multe șanse. Situații în care cel ce apelează 112 nu poate vorbi pot fi și altele – să zicem în cazul în care are o deficiență de auz/vorbire, moment în care soluția Google ar fi din nou extrem de utilă.

Tot ce va trebui făcut este să se sune la 112 și să se aleagă tipul de alertă ce se dorește a fi transmisă. Google Assistant va trimite automat datele de localizare și va spune operatorului că este Google Assistant și că implicit cel ce cere ajutor nu poate vorbi, spunând însă și care este pericolul. Și mai fain este că microfonul va înregistra și va trimit automat către 112 datele primite, pentru a ajuta operatorul să ia cea mai bună decizie.

Însă … inițial funcționalitatea va fi folosită în SUA (pe serviciul 911) și doar pe câteva alte modele de smartphone în afara Pixel Phone. Și probabil mai devreme (sau mai târziu) va ajunge și în Europa.

Treaba asta e o chestie pentru care Google trebuie aplaudată și încurajată să o aducă rapid și în alte țări/limbi. De îndată ce facilitatea va fi disponibilă în SUA sunt sigur că vor exista entuziaști care vor încerca să găsească soluții pentru ca pachetul Pixel Phone să poată fi folosit și pe alte smartphone-uri decât cele ”oficiale” (aici am scris despre soluții similare de transformare a unui smartphone Android într-unul de tip Pixel) și mai ales cum să aducă serviciul și în alte țări. Cum voi afla ceva pe tema asta o să vă dau de știre.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep