HomeFeaturedFocusAsus revine in zona wearable cu ceasul inteligent VivoWatch SP cu functie...

Asus revine in zona wearable cu ceasul inteligent VivoWatch SP cu functie EKG

La IFA Berlin 2019 Asus a lansat un ceas smart dedicat zonei de fitness, cu suport EKG: VivoWatch SP.
La IFA Berlin 2019 Asus a lansat un ceas smart dedicat zonei de fitness, cu suport EKG: VivoWatch SP.

Asus continuă să caute noi nișe de produs și pentru asta reiterează vechi idei, într-un format nou. Observ că în continuare crede în ideea de smartphone de gaming, prezentând ieri noul Asus ROG Phone și odată cu el și un nou dispozitiv wearable de tip smart watch, dedicat pasionaților de fitness.

VivoWatch SP este numele lui, fiind succesorul seriei VivoWatch pronită în 2015. Față de modelele anterioare, cu un design discutabil, modelul VivoWatch SP pare mult mai modern adaptat anului în care se lansează și cu focus pe ce e important: partea de fitness plus suport pentru localizarea GPS și extragerea informațiilor EKG.

Conform specificațiilor VivoWatch SP are o baterie care ține cam 14 zile, măsurând permanent pașii, bătăile inimii, nivelul de oxigen din sânge, nivelul de stres și presiunea arterială (asta dacă utilizatorul dorește). Pentru a ajunge la o astfel de autonomie a fost nevoie de un sacrificiu major, display-ul fiind componenta aleasă pentru sacrificare. VivoWatch SP folosește un display hibrid LCD, destul de slab din câte am văzut.

Pe baza datelor colectate de la senzori Asus VivoWatch SP poate oferi sfaturi legate de activitatea sportivă. De exemplu dacă observă că există un nivel mic de oxigen în sânge, ceasul va sugera o pauză a activității.

Dispozitivul wearable poate fi folosit și în apă, având certificare de rezistență la apă de până la 5 ATM – adică ar putea fi luat la bazin.

La nivel software, Asus a renunțat la Wear OS (se pare că și Google a făcut asta) și a adus un sistem de operare propriu. Teoretic, ceasul smart ar trebui să fie disponibil la finalul anului, la un preț ce nu a fost încă comunicat.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep