HomeFeaturedFocusAirPods Pro sunt noile casti Apple in-ear cu noise cancellation si pret...

AirPods Pro sunt noile casti Apple in-ear cu noise cancellation si pret marit

Setul de căști in-ear AirPods Pro proaspăt lansat de Apple la un preț de 249 USD.
Setul de căști in-ear AirPods Pro proaspăt lansat de Apple la un preț de 249 USD.

După un set de zvonuri ce ne pregăteau de noul set de căști in-ear Apple AirPods Pro a venit și momentul în care Apple le-a prezentat oficial. Azi zvonurile au fost confirmate și AirPods Pro au văzut lumina zilei, disponibilitatea lor fiind la finalul lunii, cu un preț plecând de la 249 USD.

AirPods Pro sunt ceva mai avansate decât AirPods, de aia și calificativul Pro. Diferența principală este dată de adiția funcției de noise cancellation, ce folosește o combinație de hardware (microfoane) și software pentru eliminarea zgomotului de fundal din timpul ascultării muzicii. Funcția active noise cancellation se bazează pe două microfoane (unul orientat spre interior, altul spre exterior) ce analizează sunetul și software-ul adiacent ce decide suprimarea zgomotului. Apple spune că noile AirPods Pro au noise cancellation ce analizează sunetul de 200 de ori pe secundă și acționează ca atare.

Noile căști AirPods Pro.

Noile AirPods Pro au suferit o schimbare de design și au vârful din silicon, ajustabil. Evident, în pachet există mai multe opțiuni, pentru diferite dimensiuni și forme. Asta pentru a-i convinge și pe cei ce nu au putut folosi căștile AirPods.

O altă chestie interesantă este că AirPods Pro folosesc Aple Adaptive EQ ce o să optimizeze automat frecvențele medii și joase pentru forma fiecărei urechi iar amplificarea va oferi un sunet complet până la 20Hz. Un motiv în plus pentru ca Apple să lanseze azi iOS 13.2.

Și pentru că sunt momente în care nu vrem neapărat să folosim funcția completă de noise cancellation, Apple oferă pentru AirPods Pro modul Transparency, prin care filtrarea nu va fi atât de severă și sunete din afară vor putea pătrunde în ureche. Opțiunea poate fi activată fie de pe iPhone, fie de pe Apple Watch sau chiar folosind senzorii de pe căști. Mai mult, senzorii de pe căști pot să fie folosiți pentru controlul muzicii – asta dacă nu vreți să vă folosiți de comenzile vocale.

Toate ”bunătățile” de mai sus au un cost: 249 USD, plus taxe și o autonomie scăzută. AirPods Pro oferă doar 5 ore de muzică și trei ore și jumătate pentru convorbire. Active noise cancellation mai scade 30 de minute din autonomie. Partea bună este că dacă vă luați cutia cu încărcare veți avea o automomie de 24 de ore.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep