HomeFeaturedFocusApple a lansat iOS si iPadOS 13.2 cu multe noutati

Apple a lansat iOS si iPadOS 13.2 cu multe noutati

Lansat în seara asta, iOS 13.2 aduce multe elemente noi pe partea de optimizare, securitate și funcțională.
Lansat în seara asta, iOS 13.2 aduce multe elemente noi pe partea de optimizare, securitate și funcțională.

După ce s-a chinuit cu patru update-uri să rezolve problemele majore de funcționalitate și securitate introduse cu iOS 13, Apple a lansat în seara asta încă un update: iOS și iPadOS 13.2. Practic, de la lansarea oficială iOS 13, în aproape fiecare săptămână a apărut câte un update.

Cel de azi, unul major după lista de noutăți, are aproape 600 MB și vine al doar două săptămâni dupa iOS 13.1, semn că problemele generate de update-urile precedente sunt importante și utilizatorii sunt nemulțumiți.

Cel mai important lucru adus de iOS 13.2 este Deep Fusion pentru noile aparate iPhone și suportul pentru noul sert AirPods Pro, tocmai anunțat de Apple. Totodată iOS 13.2 vne cu suportul pentru noul set Unicode 12 pentru emoji, cu mai mult de 230 de caractere. O grămadă de poze noi pentru animale, mâncare și alte chestii pe care internauții nu știu cum să le scrie și le vor folosi în comunicarea cu prietenii.

Cum spuneam, pentru noile iPhone 11, iOS 13.2 aduce Deep Fusion, o nouă funcție pentru Camera. Este un sistem de procesare a imaginii care pune în vedere procesorul A13 Bionic și Neural Engine pentru îmbunătățirea imaginilor. Deep Fusion optimizează texturile, accentuează detaliile și elimină zgomotele din imagine, ajutând la îmbunătățirea rezultatelor foto, în special pentru cele făcute în interior. Deep Fusion se activează automat pe iPhone 11 ori de câte ori o poză este realizată și condițiile de iluminare sunt propice.

Altă schimbare venită ca urmare a problemelor de securitate este cea care permite utilizatorilor să blocheze partajarea cu Apple istoricului Siri și a comenzilor vocale – mergeți la Privacy > Analytics and Improvements și ‌Siri‌ > Search. În același timp, iOS 13.2 permite ca Siri să citească mesajele chiar și atunci când iPhone-ul este blocat.

Mult mai interesantă o să vi se pară posibilitatea de a șterge aplicațiile de pe ecranul Home, chiar și cele Apple.

Cu iOS 13.2 se pot șterge aplicațiile Apple pe care nu le folosiți.

Pe noile iPhone 11 se poate schimba calitatea înregistrărilor video direct din aplicația Camera. HomePod și HomeKit au primit și ele câteva îmbunătățiri.

Și pe lângă toate acestea mai sunt optimizări de securitate și performanță. Cu siguranță lista e mare, iar update-ul merită să fie instalat.

Dacă nu aveți încă update-ul, mergeți la Settings > General > Software Update și verificați disponibilitatea lui.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep