HomeFeaturedFocusAmazon ia cu asalt zona de asistenti inteligenti, incluzand un inel si...

Amazon ia cu asalt zona de asistenti inteligenti, incluzand un inel si ochelari

De acum avem ochelari smart, inel smart și priză smart, cu Amazon Alexa.
De acum avem ochelari smart, inel smart și priză smart, cu Amazon Alexa.

O lansare despre care nu am apucat să vă spun prea multe este cea Amazon de săptămâna trecută: 7 noi aparate din seria Echo au fost prezentate de Amazon, incluzând un inel și ochelari inteligenți. Amazon continuă pe un drum care multora li se pare neprofitabil: oferă excelent hardware la prețuri derizorii, echipat cu Alexa în ideea că va crește baza de utilizatori și treaba asta se întâmplă.

Eu sunt posesor de Echo Dot și sunt super încântat de el: ascult muzică, îmi iau rețete, caut diferite informații pe net, verific zboruri, prognoza meteo. Și deja m-am obișnuit să am în preajmă Alexa, la fel și fetele mele. Am intrat în horă ca să spun așa.

Iar lansarea de săptămâna trecută mi-a lăsat un sentiment de bine vizavi de ce urmează.

Primul lucru interesant este inelul inteligent Echo Loop. Are în el un microfon, un difuzor și o baterie ce durează o zi întreagă. Este un dispozitiv wearable ușor de purtat și foarte interesant.

Echo Loop, inelul smart cu Alexa.

Alexa se activează atunci când este apăsat butonul dedicat – nu ascultă mereu ca să nu consume baterie inutil. Echo Loop poate fi folosit și pentru a porni apeluri – adică să vorbești la inel – alături de tot setul de funcționalități al Alexa, incluzând partea de control pentru Smart Home. Cost doar 130 USD pentru cei ce îl vor comanda repede (e o listă exclusivă), altfel prețul se duce la 180 USD – cred că e un cadou interesant pentru lista de Crăciun. De încărcat, se încarcă într-un stand special. Conectarea la internet se face prin smartphone, evident.

Uitați despre ce e vorba:

Al doilea dispozitiv wearable interesant cu Alexa este Echo Frames. Ideea e aceiași ca la Echo Loop, doar că acum vorbim de ochelari – atenție, nu are nimic AR similar cu Google Glasses. Partea inteligentă se află în rama ochelarilor, nu în lentile – poate fi folosită pentru apeluri și toate elementele asociate funcționării Alexa. Evident, are o baterie mai mare decât Echo Loop și va avea o autonomie mai bună. Costă și mai mult, 250 USD cu preț promoțional de 180 pentru primele comenzi.

Echo Frames: ochelarii cu ramă inteligentă, motorizați de Alexa.

Și al treilea dispozitiv wearable prezentat de Amazon este reprezentat de căștile Echo Buds – un set de căști wireless, in ear, cu Alexa. O alternativă de doar 130 USD la Apple AirPods, cu o autonomie de 5 ore de redare audio. Cu carcasa wireless poate să fie extinsă autonomia la 20 de ore – în 15 min se pot încărca pentru 2 ore de muzică.

Echo Buds, cu Bose.

Echo Buds sunt gândite pentru pasionații de muzică, având un set de 3 microfoane cu Bose Active Noise Reduction și funcționalitate Alexa completă. Și căștile vor funcționa doar conectate la smartphone. Echo Buds vor fi disponibile din 30 octombrie și din câte am înțeles calitatea audio e foarte bună, așa că sunt o alternativă excelentă la AirPods.

Amazon a mai prezentat versiuni noi pentru Echo Show 8, varianta de asistent smart cu display și cameră video (1MP), Echo Studio cu 5 difuzoare Dolby Atmos pentru 3D audio, cu 1 tweeter și un woofer de 5.25 inci și suport Zigbee (prețul de 200 USD și disponibilitate de pe 7 noiembrie).

Echo Studio, alternativă mult mai bună și mai ieftină (50%0 la Apple HomePod.

Ce mi-a plăcut cel mai mult este noul Echo Dot, care acum are și afișaj pentru ceas. E practic speaker-ul smart excelent pentru camera copiilor: afișează ceasul pe timp de noapte, permite redarea de muzică (și povești) și e și ceas deșteptător.

Echo Dot la generația a treia, cu afișaj pentru ceas care poate afișa și temperatura dacă se dorește acest lucru.

Noul Echo Dot va fi lansat pe 16 octombrie de la 60 USD (varianta cu ceas) și 50 USD cea standard. Dată fiind experiența mea cu Echo Dot generația a doua, o să stau cu ochii pe generația a treia în Black Firday-ul american, pentru că dacă vine iarăși la 30 EUR, e o afacere foarte bună.

Și nu în ultimul rând mai vine și Echo Flex, încărcătorul inteligent cu funcție de asistent smart. Are un port USB prin care se poate încărca smartphone-ul prin 7.5W.

Echo Flex, un încărcător smart cu Alexa.

Și cu asta am închis lista lansărilor. Amazon a făcut o treabă foarte bună și speculează momentul bun în care se află cu Alexa, permițându-și să aducă un hardware excelent la prețuri extrem de bune.

Aștept să pun mâna pe Echo Dot și Echo Loop să vă spun mai multe.

via Amazon

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep