HomeFeaturedFocusgrasshoper, platorma de programare online a Google poate fi folosita si pe...

grasshoper, platorma de programare online a Google poate fi folosita si pe desktop

grasshoper, platforma de programare a Google este de acum accesibilă și din browser de pe desktop.
grasshoper, platforma de programare a Google este de acum accesibilă și din browser de pe desktop.

Dacă sunteți în căutarea unei platforme simple care să vă permită să învățați să programați, grasshoper de la Google poate să fie răspunsul căutat. Mai ales că acum e disponibilă gratuit și pe desktop, prin intermediul oricărui browser.

Lansat inițial în 2018 ca produs al incubatorului Area 120, pentru iOS și Android, grasshoper este o alternativă la scratch și ajută la inițierea în programare a începătorilor. Pentru moment funcționează doar în limba engleză, chiar și așa peste două milioane de utilizatori au folosit grasshoper pentru a porni în odiseea programării computerelor.

Odată cu lansarea versiunii de desktop, grasshoper introduce și două noi cursuri: Using Code Editorși Intro to Webpages.

Interfața este simplă, construită din trei ferestre: cea în care se observă instrucțiunile de lucru, partea de cod și în dreapta, zona în care codul este rulat. Este intuitivă și nu cred că ridică nimănui probleme în utilizare, atâta timp cât limba engleză este cunoscută.

În ideea asta, dacă știți persoane interesate să facă primii pași în programare, spuneți-le de grasshoper. O să vă mulțumească ulterior.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep