HomeFeaturedFocusNoua generatie a sosit: Google Pixel 4 si Google Pixel 4 XL...

Noua generatie a sosit: Google Pixel 4 si Google Pixel 4 XL prezentate oficial

Google Pixel 4 XL

Au venit și noile flagship-uri (și de altfel singurele telefoane) de la Google. Compania își păstrează atât ritmul lansărilor, cât și schema de produse și anunță oficial Google Pixel 4 si Google Pixel 4 XL. Două terminale care, deși aduc câteva elemente noi și schimbări care parcă erau necesare, păstrează ceva din politica Google legată de segementul smartphone.

Poate cea mai deranjantă astfel de strategie din partea Google este aceea de a nu se adapta celor mai noi tendințe. Da, poate că are priză la categoria de utilizatori care preferă să nu fie mainstream (am încercat să evit termenul de hipster), dar își scoate produsul dintr-o zonă în care ar fi normal să fie prezent. Atâta timp cât Google Pixel 4 si Google Pixel 4 XL sunt construite în jurul platformei Qualcomm Snapdragon 855, în timp ce toate vârfurile de gamă din ultima vreme au mizat pe Snapdragon 855+, mie mi se pare că telefoanele Google pleacă deja cu un mic handicap.

Google Pixel 4

Și nu este o alegere accidentală, doar la nivel de chipset. Inclusiv combinațiile de memorie de 6 GB de RAM și stocare internă de 64 GB sau 128 GB lasă aceeași impresie.

Doar mie mi se pare că un acumulator de 2800 mAh este prea mic pentru Google Pixel 4? Parcă 3700 mAh la Pixel 4 XL sună ceva mai bine.  În ambele cazuri cu suport pentru încărcare rapidă de 18W și pentru încărcare wireless QI și USB Power delivery 2.0.

Ecranele celor două telefoane vor fi P-OLED-uri Smooth Display cu rată de refresh de 90 Hz. La Pixel 4 avem o diagonală de 5,7 inchi și rezoluție fullHD+ (1080 x 2220 pixeli), iar la Pixel 4 XL avem 6,3 inchi și rezoluție QHD+ (1800 x 3200 pixeli). Nu există notch-uri sau orificii, cele două camere foto frontale sunt puse pe marginea superioară a ecranului. Din nou, o abordare mult mai conservatoare.

Dacă tot am vorbit de camerele foto, să rămânem în acest domeniu. Nici aici nu avem senzația de wow pe care parcă o așteptam. Google Pixel 4 si Google Pixel 4 XL nu diferă, se bazează pe aceleași combinații de camere foto. Pe spate avem un sistem dual camera integrat într-un modul pătrat, că doar se poartă. Senzorul principal este de 12,2 megapixeli, de tip Dual Pixel, iar cel de-al doilea este un telephoto de 16 megapixeli, capabil de un zoom optic 2x. E drept că telefoanele de la Google au avut mereu rezultate surprinzătoare în materie de abilități foto, chiar dacă la nivel de hardware păreau cu un pas în urmă. Sunt convins că vom afla destul de repede dacă este cazul și la noua generație.

În partea din față avem un senzor de 8 megapixeli și unul de tip 3D ToF.

Sistemul de operare este Android 10 (era de așteptat) și aici cred că este marele argument al lui Google Pixel 4 si Google Pixel 4 XL. La optimizările software, care reușesc să scoată performanțe de top de la hardware care nu mai este chiar de actualitate.

Tot la părțile pozitive poate fi încadrat și Motion Sense, care va permite utilizatorilor să controleze anumite acțiuni ale terminalului prin gesturi făcute pe deasupra ecranului.

Construcția este din sticlă Gorilla Glass 5. Și pe față și pe spate, cu o ramă metalică ce unește cele două suprafețe. Și cu o certificare IP68.

Pe lângă culorile oarecum standard pentru Google Pixel, alb și negru, avem acum un portocaliu special, denumit Oh So Orange.

Google Pixel 4 XL

Ca de obicei, Google Pixel 4 si Google Pixel 4 XL vin și cu câteva accesorii dedicate.

Prețurile sunt de 750 de euro pentru Google Pixel 4 și de 900 euro pentru Pixel 4 XL. Pentru versiunile cu 128 GB de memorie internă, prețurile mai cresc cu încă 100 euro.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep