HomeFeaturedFocusGoogle achizitioneaza Fitbit pentru 2.1 miliarde USD si asa vine cu birou...

Google achizitioneaza Fitbit pentru 2.1 miliarde USD si asa vine cu birou de dezvoltare in Romania

Google achiziționează Fitbit pentru 2.1 miliarde USD.
Google achiziționează Fitbit pentru 2.1 miliarde USD.

Finalul săptămânii trecute a adus confirmarea zvonului că Google ar vrea să cumpere Fitbit în ideea că așa va avea mai mult succes pe piața wearable. Între timp lucrurile s-au clarificat: Google cumpără Fitbit pentru 2.1 miliarde USD și asta nu e neapărat o veste bună pe zona de wearable – dacă ne uităm la ultimele achiziții legate de hardware ale Google (Motorola, HTC), acestea nu au adus niciun plus pe piață, din contră …

Pentru cine a urmărit piața dispozitivelor wearable, decizia Google de a cumpăra Fitbit este un pas firesc: Wear OS și orice ceas smart cu sistemul de operare Google practic nu prea contează pe piața wearable. Apple își face de cap cu Apple Watch și Samsung,Huawei și Xiaomi încearcă să vină cu alternative, firave.

Poate că în urma achiziției celui mai mare competitor din zona wearable Google are o șansă să creeze în sfârșit un Pixel Watch pe care utilizatorii să îl și dorească – nu uitați că Vector, creatorii lui Vector Watch au fost achiziționați de Fitbit care de atunci au venit cu ceasuri smart interesante.

Acum că achiziția e oficială, rămâne de văzut dacă și cum va schimba asta piața wearable. Mie îmi e teamă că nu se va întâmpla nimic și că mai dispare încă un brand important, lăsând calea liberă pentru Apple, Samsung și Huawei. Google a pus mana pe o gramada de date din zona health care, ale tuturor celor ce folosesc in dispozitiv Fitbit. Oficial nu se va folosi de asta in scopuri legate de reclama – neoficial mai mult ca sigur ca de fapt asta este miza dupa care umbla Google si nu tehnologia hardware.

Sper să mă înșel.

Singurul lucru pozitiv este că odată cu achiziția Fitbit Google va avea acum oficial un birou de dezvoltare în România – cel al Fitbit.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep