HomeMobileAndroidGoogle Maps poate "citi" adresele si denumirea locurilor in limba tarii respective

Google Maps poate “citi” adresele si denumirea locurilor in limba tarii respective

În această lună Google Maps va primi un update prin care va putea să citească denumirile locațiilor în limba țării respective.
În această lună Google Maps va primi un update prin care va putea să citească denumirile locațiilor în limba țării respective.

Google Maps va primi în această lună un update major ce îi va permite să ”citească” adresele și denumirile punctelor de interes în limba locală, folosind funcția Text-to-speech. Treaba asta îi va ajuta pe foarte mulți dintre noi să se facă înțeleși atunci când călătoresc. De pildă în țări din Asia unde denumirile sunt mai greu de pronunțat pentru un european.

Se va putea face asta prin apăsarea noului buton „speaker” care apare lângă nume și adrese, iar Google Maps îl va rosti. Dacă dorești să continui conversația în acea limbă, Google Maps îți face legătura imediat cu Google Translate.  Funcționalitatea de pronunțare a numelor și locurilor este disponibilă pentru 50 de limbi, de la albaneză și croată la cantoneză, coreană sau japoneză, urmând ca numărul acestora să crească.  În pachet este și limba română.

Hărțile Google te ajută să ajungi în locul dorit,  să explorezi o zonă înainte de a face o rezervare, să găsești restaurante în apropiere recomandate de localnici și să citești recenziile acestora, traduse automat. Un lucru care dă bătăi de cap multora dintre cei care călătoresc în străinătate este pronunțarea numelor de străzi, localități sau obiective turistice. Un lucru care se întâmplă destul de des dacă te urci într-un taxi sau vrei să întrebi persoană pe stradă informații despre un anumit loc.

Noua opțiune se bazează pe tehnologia „text-to-speech” și detectează automat limba în care este setat telefonul, pentru a determina ce denumiri să traducă automat. De exemplu, dacă telefonul este setat în engleză sau română și cauți un loc specific din Tokio, atunci noul buton va apărea lângă adresă sau numele locului, pentru a putea obține traducerea lui în timp real.

Update-ul de Google Maps va fi disponibil în cursul acestei luni pentru smartphone-urile cu Android și iOS. Fain nu?

Mai multe detalii găsiți pe blogul Google.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep