HomeMobileAndroidHuawei mai primeste o pasuire de 90 de zile de la US...

Huawei mai primeste o pasuire de 90 de zile de la US Department of Commerce

Guvernul SUA mai acordă Huawei încă 90 de zile pentru a putea obține avizele necesare continuării activității comerciale în SUA.
Guvernul SUA mai acordă Huawei încă 90 de zile pentru a putea obține avizele necesare continuării activității comerciale în SUA.

Sunteți deja familiarizați cu disputa SUA – China în care Huawei este prinsă la mijloc, compania chineză intrând pe lista neagră a SUA, ceea ce înseamnă că entitățile americane nu pot face afaceri cu Huawei fără un aviz special. Situația datează deja de aproape șase luni, timp în care Huawei nu a reușit să preia de la Samsung coroana de lider pe piața smartphone, iar companiile americane au înregistrat un declin al vânzărilor de tehnologie.

Treaba asta pare să nu se schimbe prea curând pentru că SUA a mai acordat o extindere de încă 90 de zile pentru ca Huawei să încerce să găsească soluții pentru a continua să facă schimburi economice cu SUA. În principal problemele Huawei sunt legate de imposibilitatea de a mai folosi serviciile Google pe Android pentru toate smartphone-urile noi, seria Mate 30 fiind cea care are de suferit cel mai mult.

Noua perioadă de exindere vine ca urmare a necesității companiilor americane de a oferi servicii către clienții Huawei existenți, care altfel ar pierde accesul la tehnologie. Cu noua păsuire, Huawei va putea să continue să ofere update-uri de securitate și funcționale către aparatele existente pe piață – asta înseamnă că vom vedea Android 10, cel puțin pentru pentru seria P30 și Mate 20. Pe de altă parte, noile Mate X și Mate 30 rămân tot în afara jocului, ca să zic așa, accesul la serviciile Google fiind blocat oficial.

În paralel, Huawei mai primește 90 de zile în care să continue lucrul la propriul sistem de operare Harmony OS, dacă el există cu adevărat și poate veni pe smartphone-uri, ca alternativă la Google Android.

via AA

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep